Fjärrmanövrera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fjärrmanövrera, varianter, uttal och böjningar av fjärrmanövrera

Fjärrmanövrera synonym, annat ord för fjärrmanövrera, vad betyder fjärrmanövrera, förklaring, uttal och böjningar av fjärrmanövrera.

Vad betyder och hur uttalas fjärrmanövrera

Fjärrmanövrera uttalas fjärr|man|övr|era och är ett verb -de.

Ordformer av fjärrmanövrera

Aktiv

fjärrmanövrera
infinitiv
fjärrmanövrerar
presens
fjärrmanövrerade
preteritum
fjärrmanövrerat
supinum
fjärrmanövrerande
presens particip
fjärrmanövrera
imperativ

Passiv

fjärrmanövreras
infinitiv
fjärrmanövreras
presens
fjärrmanövrerades
preteritum
fjärrmanövrerats
supinum

Perfekt particip

fjärrmanövrerad en
~ + subst.
fjärrmanövrerat ett
~ + subst.
fjärrmanövrerade den/det/de
~ + subst.

Fjärrmanövrera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Fjärrmanövrera på Engelska

  • Remote maneuver

Hur används ordet fjärrmanövrera

  1. Porttelefonen kan vara försedd med ett antal tillbehör, till exempel fjärrmanövrerat lås, videokamera, etc. (källa)
  2. Tylöns fyrplats är ett statligt byggnadsminne sedan 28 januari 1993 på Tylön utanför Halmstad. Den 13 meter höga fyren som är konstruerad av Gustav von Heidenstam blev färdig 1870. År 1968, fyra år efter att den elektrifierats, togs den ur bruk då en fjärrmanövrerad kassunfyr stod klar på Tylö grund. Därefter har fyrtornet fungerat som sjömärke. De övriga byggnaderna vid fyrplatsen uppfördes 1870–71. (källa)
  3. Ett vattentätt skott är en helt vattentät avgränsning i ett fartygs skrov, dessa kan förekomma både tvärskepps och längdskepps i konstruktionen. Kraven på vattentäta skott fastställas genom beräkningar med hänsyn till fartygets proportioner och speciella konstruktion samt de separata avdelningarnas läge och form, även vilken typ av fartyg och användningsområde styr beräkningen av skottens placering och konstruktion. Vid dessa beräkningar skall fartyget befinna sig under sämsta tänkbara driftförhållanden i fråga om stabilitet. Öppningar skall förses med vattentäta stängningsanordningar som har en styrka som motsvarar den omgivande strukturen i skottet. Vattentäta dörrar eller skjutdörrar oberoende av om de manövreras manuellt eller på annat sätt ska kunna öppnas lokalt från dörrens båda sidor, fjärrmanövrerade dörrar är utrustade med indikering. Genomföringar för kablar, rör eller annan genom skotten genomgående utrustning uppfyller den omgivande konstruktionen, rör förses med avstängning och indikering. Vattentäta skott placeras både för och akter om till exempel maskinrummet för att förhindra att fartygets motor, elförsörjning med mera slås ut. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.