Flit Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flit, varianter, uttal och böjningar av flit

Flit synonym, annat ord för flit, vad betyder flit, förklaring, uttal och böjningar av flit.

Synonymer till flit

Vad betyder och hur uttalas flit

Flit uttalas flit och är ett substantiv -en.

Flit betyder:

Ordformer av flit

Singular

flit
obestämd grundform
flits
obestämd genitiv
fliten
bestämd grundform
flitens
bestämd genitiv

Flit är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Flit på Engelska

  • diligence

Hur används ordet flit

  1. Gass blev 1846 extra ordinarie professor vid universitetet i Breslau, 1847 extra ordinarie och 1855 ordinarie professor vid universitetet i Greifswald, 1862 vid universitetet i Giessen och 1868 vid universitetet i Heidelberg. Gass, som av Schleiermacher och Neander mottagit sina starkaste intryck, var en frisinnad teolog med utpräglat förmedlande tendenser, en ivrig förkämpe för evangeliska unionen och en vetenskaplig författare av sällsynt flit. (källa)
  2. Industri (av latinets industria, flit, sysselsättning) är framställning av produkter genom att råvaror förädlas. Därutöver finns mer detaljerade grenar som råvaruindustri, textilindustri, byggindustri, bilindustri m.fl. (källa)
  3. Jetong kan avse en spelmark, men även en belöningspenning för gjorda framsteg i studier, för flit och skicklighet eller dylikt. (källa)
  4. lättja (latmask) är inom kristendomens moraltradition (Latin: Acedia) en av de sju dödssynderna. Lättja förklaras ofta som lathet, likgiltighet eller passivitet. Motsatsen till lättja är flit. (källa)
  5. Schlaraffenland porträtteras ofta som ett land där allt finns i överflöd: I flodbäddarna rinner mjölk, honung eller vin istället för vatten. Alla fåglar flyger omkring redan tillredda och färdiga att intas. Husen är byggda av kakor, istället för stenar ligger ostar runt omkring och så vidare. Njutandet är invånarnas största dygd, hårt arbete och flit ses som synder. I sagan om Schlaraffenland återfinns uttrycket stekta sparvar flyger i munnen på en, vilket känns igen från kung Carl XVI Gustafs jultal 2002. (källa)
  6. Edvard, en förmögen aristokrat och officer, har gift sig med sin ungdomskärlek Charlotte. De lever fridfullt på Edvards ärvda lantegendom där de sysselsätter sig med att anlägga landskapsparker. Edvard bjuder in en arbetslös gammal kollega, kallad kaptenen, till att bo med dem. Charlotte bjuder in sin föräldralösa niece Ottilie, som bor på samma pension som Charlottes dotter. Med sin flit och kunskap hittar kaptenen snabbt sin plats som huvudansvarig för arbetet med parkerna, som han förbättrar på flera sätt i samarbete med Charlotte. Ottilie, som är tystlåten men hängiven, tar med tiden över hushållsarbetet. Hon lär sig Edvards rutiner och behov, och blir till slut oumbärlig för honom. På varsitt håll börjar de nya parkonstellationerna att hålla av varandra. Edvard och Charlotte tillbringar en lidelsefull natt tillsammans, där de fantiserar om Ottilie respektive kaptenen. (källa)
  7. Åsnan är ett av de viktigaste husdjuren, och har skildrats i många olika litterära sammanhang. Den representerar både positiva egenskaper som flit och anspråkslöshet, och negativa egenskaper som envishet och dumhet. Åsnan är också maskot för demokratiska partiet i USA. Åsnor förekommer ofta i religiösa motiv, som Jesu födelse och intåget i Jerusalem, samt Bileams åsna som omtalas i bibeln. (källa)
  8. Flit är dygden av hårt arbete, och motsatsen till lättja. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.