Flygindustri Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flygindustri, varianter, uttal och böjningar av flygindustri

Flygindustri synonym, annat ord för flygindustri, vad betyder flygindustri, förklaring, uttal och böjningar av flygindustri.

Vad betyder och hur uttalas flygindustri

Flygindustri uttalas flyg|industri och är ett substantiv.

Ordformer av flygindustri

Singular

flygindustri
obestämd grundform
flygindustris
obestämd genitiv
flygindustrin
bestämd grundform
flygindustrins
bestämd genitiv

Plural

flygindustrier
obestämd grundform
flygindustriers
obestämd genitiv
flygindustrierna
bestämd grundform
flygindustriernas
bestämd genitiv

Flygindustri är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Flygindustri på Engelska

  • flight industry, aeronautical industry

Hur används ordet flygindustri

  1. Framtagandet av Junkers Ju 87 kom till efter att Ernst Udet varit i USA 1931 och där provflugit en Curtiss F6 störtbombare. Han köpte med stöd av den nazistiska regeringen 1933 två flygplan med tanke på att använda dem i sina flyguppvisningar. Tillsammans med Wolfram von Richthofen, utvärderade han flygplanen för Reichsluftfahrtministeriums (RLM) räkning. von Richthofen blev inte övertygad om att störtbombtekniken var en bra lösning för det nya Luftwaffe, men med stöd av Hermann Göring lyckades Udet få möjlighet att driva projektet med störtbombare vidare. En förfrågan sändes 1935 ut till flygindustrin om tillverkning av lämpliga flygplan. Tre fabriker, Arado, Heinkel och Junkers, erbjöd sig att ta fram tvåsitsiga provflygplan för utvärdering. (källa)
  2. AB Flygindustri (Afi) på Limhamn i Malmö. (källa)
  3. Sandvik Coromant är ett svenskt varumärke och företag som säljer verktyg och tjänster inom skärande bearbetning. Produkterna används för att forma metallkomponenter inom exempelvis maskintillverkning, flygindustri, bilindustri, medicinteknik och energiproduktion. Huvudkontoret ligger i Sandviken, Sverige. Produktionsanläggningar finns bland annat i Gimo (Sverige) och New Jersey (USA). Sandvik Coromant är ett eget varumärke (gul-röd logotyp) som ingår i Sandvik-koncernen (blå-vit logotyp) som en del av affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions. (källa)
  4. Sedan 1800-talets industrialisering är Hamburg en viktig industristad och med en stor tjänstsektor. Hamburg har en rad skiftande näringar inom verkstadsindustri (flygindustri, fordonstillverkning), konsument (livsmedel), kemi, elektroteknik och petroleum tillsammans med ledande företag inom tjänstesektorn (bank, försäkring) med ett flertal huvudkontor. Hamburgs stad är den största arbetsgivaren följt av Airbus och Lufthansa. Logistiknäringen är betydande med företag som Deutsche Bahn och Deutsche Post tillhörande de största arbetsgivarna. Hamburg är en betydande mediastad med Der Spiegel och Axel Springer AG tillsammans med NDR. I Hamburg utkommer bland annat Die Welt och Die Zeit. (källa)
  5. Varv: 1959-60 på Malmö Flygindustri. (källa)
  6. I den ursprungliga offerten gav ingick exporträttigheter för Gripen NG i Latinamerika. I det slutliga avtalet så kommer Saab tillsammans med brasiliansk flygindustri utveckla och sälja Gripen NG tillsammans på världsmarknaden. (källa)
  7. Medan fabriken byggdes under 1988 och 1989 funderade Saab Automobile på vilka bilmodeller som skulle byggas i Malmö. För att prova hur produktionen skulle kunna ske startade man en provverksamhet i MFI:s (Malmö Flygindustri) lokaler som tillhörde Saab. Här tillverkade man 30 stycken Saab 9000 (och eventuellt ett antal Saab 900) för hand. De 30 Saab 9000 som tillverkades var alla likadana och mycket välutrustade, troligen för att kunna prova monteringsmetoder för olika tillbehör. De 30 Saab 9000 som tillverkades såldes, utom en, tillverkningsnummer 1, som skänktes till Malmö stad och som numer kan ses på Malmö tekniska museum. Av de övriga 29 bilarna är endast en i körbart skick och två i mycket dåligt skick, medan resten är skrotade. Dessa fordon har produktionsplats 4 i sin VIN-kod. I slutändan beslutade man att bara bygga Saab 900 i Malmöfabriken och produktion enligt lagprincipen startade på hösten 1989. (källa)
  8. ABA var världens första operatör med tremotoriga passagerarflygplan i och med att linjen till Amsterdam invigdes 15 maj 1925 med tre svensktillverkade Junkers G 24 köpta från AB Flygindustri (Afi). (källa)
  9. Junkers K 43 var ett tre- till sexsitsigt enmotorigt och lågvingat flygplan som var byggt i lättmetall. Flygplanet användes som långdistans-havsövervakning-, sambands-, transport-, skol- och lätt bombflygplan. 1930 köpte det finländska flygvapnet en W 34fa från Junkers i Tyskland och sex av dess militära version K 43fa. Dessa flygplan tillverkades av AB Flygindustri i Sverige. W 34fa anlände den 30 september 1930 och F 43fas via järnväg den 9 april 1931. Den 17 april 1944 köpte Finland fem W 34hi från Tyskland och dessa flögs den 30 april 1944 från Olmutz till Finland. De anlände den 18 maj 1944. Ett flygplan förlorades under Vinterkriget. Flygplanen var i tjänst mellan den 30 september 1930 - 5 mars 1953. (källa)
  10. Efter detta gick utvecklingen raskt framåt. En engelsk tidning satte ut ett pris på 1000 pund till den första som flög över Engelska kanalen. Vinnaren blev fransmannen Louis Blériot som flög sträckan i juli 1909. Efter det började flygindustrin utvecklas i snabb takt. I Sverige byggdes det första planet 1909–1910. År 1919 invigdes det första reguljärflyget som gick mellan London och Paris. 1929 byggdes det första planet drivet av fyra motorer, Junkers G 38. Det kunde ta 19 passagerare och flyga på 3100 meters höjd. Flygplanet fortsatte att utvecklas under världskrigen. Under första världskriget hade man utvecklat plan som kunde komma upp i 200 km/h och under andra världskriget kunde de komma upp i över 650 km/h. Vissa plan, som till exempel Messerschmitt Me 163 med raketmotor, uppnådde hastigheter upp emot 960 km/h. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.