Flyttkarusell Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flyttkarusell, varianter, uttal och böjningar av flyttkarusell

Flyttkarusell synonym, annat ord för flyttkarusell, vad betyder flyttkarusell, förklaring, uttal och böjningar av flyttkarusell.

Vad betyder och hur uttalas flyttkarusell

Flyttkarusell uttalas flytt|karus|ell och är ett substantiv.

Ordformer av flyttkarusell

Singular

flyttkarusell
obestämd grundform
flyttkarusells
obestämd genitiv
flyttkarusellen
bestämd grundform
flyttkarusellens
bestämd genitiv

Plural

flyttkaruseller
obestämd grundform
flyttkarusellers
obestämd genitiv
flyttkarusellerna
bestämd grundform
flyttkarusellernas
bestämd genitiv

Flyttkarusell är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flyttkarusell

  1. Tony Olsson föddes den 8 december 1972 i Flemingsberg i Huddinge kommun. När han var några månader gammal skilde sig hans föräldrar och barndomen blev kaotisk med en ständigt rullande flyttkarusell och skolbyten. Hans mamma träffade en ny make och familjen slog sig ner på en gård i Örebrotrakten med hunduppfödning och hästar. (källa)
  2. Till etablissemanget på Dragongatan uppfördes två kaserner efter 1892 års härordnings byggnadsprogram. De är uppförda enligt ett blocksystem, istället för det då rådande stilen med sidokorridorssystem. I samband med 1901 års härordning, byggdes etablissemanget till med kaserner ritade av arkitekten Erik Josephson. Totalt anlades ett 40-tal byggnader. Det första militära förbandet som förlades till Dragongatan var Skånska dragonregementet (K 6). Den 1 januari 1917 förlades även Kavalleriets underofficersskola till garnisonen. Den omlokaliserades redan den 1 januari 1919 till Skövde garnison. I samband med försvarsbeslutet 1925 avvecklades kavalleriförbandet i Ystad den 31 december 1927 men kvarstod som avvecklingsorganisation fram till den 31 mars 1928. Staden kompenserades med att Södra skånska infanteriregementet förlades till staden den 1 april 1928. Förbandet övertog officiellt det före detta kavallerietablissemanget den 11 augusti 1928. Viss utbildning kvarstod på Revingehed, som varit regementets tidigare mötesplats. Den 1 oktober 1952 tillkom ett kavalleridetachement till garnisonen, då den tidigare cykelkavallerikontingenten från Skånska kavalleriregementet (K 2) överfördes till Livregementets husarer (K 3), och förlades till Ystad garnison. Detachementet avvecklades den 30 juni 1956. År 1963 övergick Södra skånska infanteriregementet från att varit ett infanteriförband till att bli ett pansarförband. Det innebar att stridsfordonsförbanden utbildades på Revingehed och hjulfordonsförbanden i Ystad. I samband med försvarsbeslutet 1982 påbörjades en större flyttkarusell i Skåne, vilket resulterade i att utbildningen till Malmöbrigaden (PB 7) lokaliserades helt till Revingehed. Kvar i Ystad blev endast regementes- och försvarsområdesstaben. Som kompensation för de arbetstillfällen som försvann från kommunen omlokaliserades Skånska luftvärnsregementet (Lv 4) den 1 juli 1982 från Malmö till Ystad. Luftvärnet och infanteriet bodde sida vid sida inom garnisonen på Dragongatan fram till försvarsbeslutet 1996. Ett beslut som resulterade i att hela garnisonen avvecklades den 31 december 1997. Regementsstaben vid Södra skånska regementet uppgick då i Södra skånska brigaden under det nya namnet Södra skånska regementet och Södra skånska brigaden (MekB 7). Försvarsområdesstaben vid regementet, Malmö försvarsområde (Fo 11), integrerades som Södra skånska gruppen inom det nyupprättade Skånes försvarsområde (Fo 14), under ledning av Skånska dragonregementet (P 2). Sammanslagningen av försvarsområde Fo 11 och Fo 14 berodde delvis på den länsreform som skedde 1998 där bland annat Malmöhus län och Kristianstads län bildade Skåne län. Skånska luftvärnskåren (Lv 4) avvecklades helt. (källa)
  3. Efter en tids sjukdom avled Justus Bergman i juli 1929, varvid dottern tvangs inleda en flyttkarusell hos olika släktingar, som också de avled kort därefter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.