Färdbiljett Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder färdbiljett, varianter, uttal och böjningar av färdbiljett

Färdbiljett synonym, annat ord för färdbiljett, vad betyder färdbiljett, förklaring, uttal och böjningar av färdbiljett.

Vad betyder och hur uttalas färdbiljett

Färdbiljett uttalas färd|bilj|ett och är ett substantiv.

Ordformer av färdbiljett

Singular

färdbiljett
obestämd grundform
färdbiljetts
obestämd genitiv
färdbiljetten
bestämd grundform
färdbiljettens
bestämd genitiv

Plural

färdbiljetter
obestämd grundform
färdbiljetters
obestämd genitiv
färdbiljetterna
bestämd grundform
färdbiljetternas
bestämd genitiv

Färdbiljett är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet färdbiljett

  1. Ofta används uttrycket om situationer då en person åker med kollektivtrafik, exempelvis buss, tåg eller tunnelbana, utan giltig biljett. Inom kollektivtrafiken benämns detta ofta "tjuvåkning" eller "fuskåkning". Plankning för att slippa betala en färdbiljett är ett brott mot svensk lag och det finns två olika rubriceringar. För den som visar legitimationshandling och skriver på ett erkännande räknas det som avtalsbrott och man får en räkning på en tilläggsavgift. Den som inte har eller vägrar visa legitimationshandling misstänks för att försöka smita från avgiften. Det räknas som bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Eftersom brottet kan ge fängelse så kan gärningsmannen bli envarsgripen. Enligt praxis krävs inte att den som gör ett envarsgripande till fullo har utrett den gripnes skuld till brottet, men ingripandet kan inte ske utan någon konkret indikation på att det är just denna personen som begått brottet. För att den misstänkte ska släppas krävs identifiering via legitimationshandling. Den som inte innehar det kvarhålls av polis tills identifiering skett, normalt på polisstation, trots att det enligt svensk lag inte uttryckligen krävs innehav av legitimationshandling. I många andra länder är det ett brott att inte inneha legitimationshandling. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.