Föredragning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder föredragning, varianter, uttal och böjningar av föredragning

Föredragning synonym, annat ord för föredragning, vad betyder föredragning, förklaring, uttal och böjningar av föredragning.

Vad betyder och hur uttalas föredragning

Föredragning uttalas före|drag|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av föredragning

Singular

föredragning
obestämd grundform
föredragnings
obestämd genitiv
föredragningen
bestämd grundform
föredragningens
bestämd genitiv

Plural

föredragningar
obestämd grundform
föredragningars
obestämd genitiv
föredragningarna
bestämd grundform
föredragningarnas
bestämd genitiv

Föredragning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet föredragning

  1. För de flesta jurister ingår i arbetet att samla, läsa in och bearbeta juridiskt material såsom lagtexter, förordningar, avtal och praktiska tillämpningar för att finna de rättsregler och den praxis som är tillämplig på det problem som ska lösas. Jurister kan även arbeta med regelutveckling och att utforma förslag på ny eller förändrad lagstiftning, exempelvis vid expertmyndigheter eller departement. Ofta presenterar juristen lösningen skriftligt och redovisar vad man kommit fram till vid en föredragning eller förhandling. (källa)
  2. Hos Högsta domstolen skulle förfarandet bli muntligt, men revisionssekreterarnas föredragning av målen behållas. Fri bevisprövning skulle införas. (källa)
  3. Vid en föredragning kan plädering innebära att fakta, för- och nackdelar samt olika alternativ och lösningar redovisas. Som avslutning kan dock den föredragande plädera för en subjektiv uppfattning och åsikt. En plädering kan vara ett medvetet försök att påverka åhörarna, vilka genom pläderingen kan uppmanas att följa talarens yrkanden och/eller rekommendationer. (källa)
  4. Talmanskonferensen kallades under tvåkammarriksdagstiden den råds- och planeringssammankomst, som enligt Riksdagsordningen skulle hållas, när någon av kamrarnas talmän så fann nödvändigt, för överläggning om, vad i avseende på riksdagsärendenas föredragning och göromålens gång borde kamrarna föreslås. (källa)
  5. Föredragning innebär en - övervägande muntlig - presentation av ett ärende, och utmynnar oftast i ett eller flera förslag till beslut, som upptakt till diskussion och avgörande av någon beslutande instans (en enda person eller en större eller mindre grupp personer). Ibland är det lämpligt att föredragningen föregås och åtföljs av skriftligt material. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.