Förhandlingsförsök Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förhandlingsförsök, varianter, uttal och böjningar av förhandlingsförsök

Förhandlingsförsök synonym, annat ord för förhandlingsförsök, vad betyder förhandlingsförsök, förklaring, uttal och böjningar av förhandlingsförsök.

Vad betyder och hur uttalas förhandlingsförsök

Förhandlingsförsök uttalas för|handl|ings|för|sök och är ett substantiv.

Ordformer av förhandlingsförsök

Singular

förhandlingsförsök
obestämd grundform
förhandlingsförsöks
obestämd genitiv
förhandlingsförsöket
bestämd grundform
förhandlingsförsökets
bestämd genitiv

Plural

förhandlingsförsök
obestämd grundform
förhandlingsförsöks
obestämd genitiv
förhandlingsförsöken
bestämd grundform
förhandlingsförsökens
bestämd genitiv

Förhandlingsförsök är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förhandlingsförsök

  1. Efter misslyckade internationella förhandlingar, för att försöka förmå Norge att gå med på unionen, drogs en svensk armé om 45 523 man ihop och flottan rustades. Norrmännen hade en styrka på omkring 30 000 man. Den svenske kronprinsen Karl Johan tog befälet och efter förhandlingsförsök anfölls den norska skärgårdsflottan vid Hvalöarna den 26 juli. Svenska marktrupper ryckte in i Norge den 30 juli. Efter en mindre norsk framgång vid Midskog den 5 augusti drog Karl Johan upp planer på att innesluta den norska huvudstyrkan mellan Moss och Glommens nedre lopp. (källa)
  2. En av de första politiska händelser som förde Berkman och Goldman tillsammans var Homestead-strejken. I juni 1892 blev en stålfabrik i Homestead i Pennsylvania, som ägdes av Andrew Carnegie, föremål för nationell uppmärksamhet då förhandlingarna mellan Carnegie Steel Company och Amalgamated Association of Iron and Steel Workers (AA) bröt ihop. Fabrikens ägare var Henry Clay Frick, en bitter motståndare till fackföreningen. Då ett sista förhandlingsförsök bröt ihop i slutet av juni stängde Frick fabriken och stängde ut (lockout) arbetarna, som omedelbart påbörjade en strejk. Strejkbrytare kallades in och ledningen anlitade vakter från säkerhetsföretaget Pinkerton National Detective Agency för att skydda dessa. Den 6 juli utbröt våldsamheter mellan 300 vakter och en folkmassa bestående av beväpnade arbetare. Under den tolv timmar långa eldstriden dog sju vakter och nio strejkande arbetare. (källa)
  3. Karl kallade till riksdag i Uppsala i februari 1598 för att kunna skapa en enad front mot Sigismund och för att avvisa Sigismunds krav på förhandlingar. Sigismund hade i slutet av år 1597 skickat Samuel Laski för att genomföra förhandlingar med Karl. Tre dagar efter riksdagens öppnande, som skett den 8 februari, anlände Laski till Uppsala och höll ett tal inför ständerna. I talet kritiserades Karl för att inte ha lyssnat på riksråden och för att inte ha lytt kungliga befallningar. Karl svarade senare på kvällen på talet och avvisade anklagelserna. Karl fick stöd av bönderna, och till följd av dålig representation hos de andra stånden, hade bönderna majoritet. Karl fick i princip samma mandat som vid mötet i Arboga, men han fick även rätt att kalla in riksdagar. Riksdagsbeslutet daterades den 20 februari och Laskis förhandlingsförsök hade därmed misslyckats. (källa)
  4. Polisen satte upp en vägspärr omkring 8 kilometer från Stonehenge, vilket ledde till att konvojen körde ut på ett fält för att komma runt den. Detta var inte bönfältet, utan ett annat fält med en liten backe ned mot bönfältet. Polisen tvingade sedan konvojen att stanna på fältet för att hindra att de skulle fortsätta sin väg mot Stonehenge. Det gjordes förhandlingsförsök mellan polisen och konvojen under de kommande timmarna. Polischefen i Wiltshire hördes säga på radio att alla konvojens medlemmar skulle arresteras, och det fanns ingen möjlighet för någon av dem att frivilligt få lämna platsen. Detta var för att han var övertygad om att konvojen hade för avsikt att tränga in i det område kring Stonehenge som avstängts för besökare. Det enda polisen var beredda att diskutera var möjligheten om att personerna skulle ge upp så skulle de få ett fredligt bemötande vid arrestereringen (detta är en rätt ovanlig policy eftersom de flesta av de arresterade skulle ha släppts utan åtal). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.