Förtroendenämnd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder förtroendenämnd, varianter, uttal och böjningar av förtroendenämnd

Förtroendenämnd synonym, annat ord för förtroendenämnd, vad betyder förtroendenämnd, förklaring, uttal och böjningar av förtroendenämnd.

Vad betyder och hur uttalas förtroendenämnd

Förtroendenämnd uttalas för|tro|ende|nämnd och är ett substantiv.

Ordformer av förtroendenämnd

Singular

förtroendenämnd
obestämd grundform
förtroendenämnds
obestämd genitiv
förtroendenämnden
bestämd grundform
förtroendenämndens
bestämd genitiv

Plural

förtroendenämnder
obestämd grundform
förtroendenämnders
obestämd genitiv
förtroendenämnderna
bestämd grundform
förtroendenämndernas
bestämd genitiv

Förtroendenämnd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet förtroendenämnd

  1. Sörensen, som var son till arkitekt Nils Sörensen och Gerda Andersson, utexaminerades från Slöjdföreningens skola i Göteborg 1950 och bedrev tekniska korrespondensstudier. Han var tekniskt biträde hos sin far i Borås 1939–1946, hos professor Melchior Wernstedt 1946–1948, facklärare på avdelningen för möbler och inredning vid Slöjdföreningens skola i Göteborg 1950–1955, huvudlärare där 1955–1960 och bedrev egen arkitektverksamhet från 1950. Han valdes till fullmäktig i Svenska inredningsarkitekters riksförbund 1964 och var ledamot av förtroendenämnden. (källa)
  2. Bertha Wellin var dotter till kronofogden i Vickleby Alrik Wellin och Jenny Melén. Efter upväxten i Vickleby utbildade hon sig till sjuksköterska vid Sophiahemmet i Stockholm och arbetade inom Svenska fattigvårdsförbundet. Hon blev år 1910 styrelseledamot i Svensk sjuksköterskeförening (SSF), ordförande i samma förening år 1914 och ordförande från 1917 i dess förtroendenämnd. År 1920 blev hon ledamot av arbetsutskottet för sjuksköterskors samarbete i Norden och hon redigerade Svensk sjukskötersketidning från år 1911. (källa)
  3. Lundström, som var son till lokförare Bror Lundström och Hilma Hornberg, avlade studentexamen 1948 samt utexaminerades från Kungliga Tekniska högskolan 1953 och studerade vid Kungliga Konsthögskolan 1957–1958. Han anställdes vid Peter Celsings arkitektkontor i Stockholm 1953 och var chefsarkitekt vid Norrbottenskommunernas arkitekt- och byggnadskontor (NAB Konsult) i Luleå från 1958. Han var stadsarkitekt i Piteå stad samt Älvsbyns köping och Älvsby landskommun. Han ritade bland annat Piteå lasarett, läkarstation i Öjebyn, Gällivare sjukhus, kyrkor i Moskosel och Norrfjärden, hotell i Älvsbyn, sporthall i Kalix, stads- och bebyggelseplanering i Piteåregionen, centralskola i Gammelstad och Sjulnäs. Han blev ledamot av Svenska Arkitekters Riksförbunds förtroendenämnd 1964. (källa)
  4. Barnavårdsnämnderna var kommunala förtroendenämnder med rätt och skydlighet till tvångsomhändertagande av barn. Detta system har setts som en skandinavisk företeelse. Många andra länder inrättade runt är 1900 i stället familjedomstolar för ändamålet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.