Gömställe Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gömställe, varianter, uttal och böjningar av gömställe

Gömställe synonym, annat ord för gömställe, vad betyder gömställe, förklaring, uttal och böjningar av gömställe.

Synonym till gömställe

Vad betyder och hur uttalas gömställe

Gömställe uttalas göm|ställe och är ett substantiv.

Ordformer av gömställe

Singular

gömställe
obestämd grundform
gömställes
obestämd genitiv
gömstället
bestämd grundform
gömställets
bestämd genitiv

Plural

gömställen
obestämd grundform
gömställens
obestämd genitiv
gömställena
bestämd grundform
gömställenas
bestämd genitiv

Gömställe är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet gömställe

  1. Honor blir könsmogna när de är 7 eller 8 år gamla och när de är 2,6 till 3 meter långa. För hanar infaller könsmognaden först efter 15 till 18 år vid en längd omkring 4 meter. Vid denna tidpunkt får hanen en oformlig utväxt vid spetsen av övre käken. Med knölens hjälp framkallas ett surrande ljud men den grundläggande funktionen är inte helt utredd. Efter parningen, vilket oftast inträffar i december och januari, vilar de befruktade äggen några månader i honans kropp. Vid slutet av den torra perioden i mars eller april läggs 35 till 60 ägg i ett gömställe. Modern bevakar sedan äggen som kläcks efter tidigast 60 dagar. Honan och ungarna stannar i boet tills gömstället översvämmas under regntiden. (källa)
  2. Honor kan bli parningsberedda under alla årstider. Dräktigheten varar cirka 8,5 månader och sedan föds oftast en unge. Kalven väger 8 till 15 kg vid födelsen och den lämnas sedan vid ett gömställe. Modern kommer flera gånger förbi för att ge di tills kalven är 3,5 månader gammal. 1,5 till 2 år efter födelsen blir ungarna könsmogna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.