Ger Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ger, varianter, uttal och böjningar av ger

Ger synonym, annat ord för ger, vad betyder ger, förklaring, uttal och böjningar av ger.

Synonym till ger

Hur används ordet ger

  1. Karvon är en olja, som förekommer i kumminolja, dillolja och andra aromatiska oljor, exempelvis grönmynta också kallat spearmint. De två enantiomererna ger olika smak (S)-(+)-Karvon smakar kummin och (R)-(-)-Karvon ger myntasmak. (källa)
  2. En kolvmotor är en motor som omvandlar ett gas- eller vätsketryck i en cylinder (maskindel) till en mekanisk rörelse av en kolv (maskindel) i cylindern. Kolven driver via en vevstake en vevaxel, som ger ett utgående vridmoment. Trycket kan antingen bildas i en extern process till exempel ångpanna, luftkompressor (gastrycksmotor) eller vätsketrycksmotor (hydraulmotor) eller bildas genom förbränning av gasen i cylindern (förbränningsmotor). (källa)
  3. Monad (pythagoréerna) – hos pythagoréerna en odelbar enhet inspirerad av atomisterna, som utgör någots innersta väsen. Ur monaden skapas dyaden, som i sin tur ger upphov till siffror, siffror ger upphov till punkter, som ger upphov till linjer, som ger upphov till tvådimensionella figurer, som ger upphov till tredimensionella figurer, som ger upphov till kroppar, som ger upphov till elementen jord, vatten, eld och luft, ur vilka resten av världen är uppbyggd. Monaden var alltså roten till pythagoréernas kosmologi. (Källa: Diogenes Laertius bok Om kända filosofers liv och tankar.). (källa)
  4. En halogenlampa är en slags glödlampa som innehåller halogengas, vanligen jod eller brom. I halogenlampan är temperaturen hos glödtråden högre än i en vanlig glödlampa. Den höga temperaturen gör att glödtråden förgasas till viss del men de gasformiga atomerna desublimerar och återgår till glödtråden i ett kretslopp så att den håller 2-4 gånger längre och ger mer ljus än en glödlampa. Halogenlampans ytterhölje är gjort av värmetåligt kvartsglas och har vanligen ett UV-skydd för att filtrera bort UV-strålning. (källa)
  5. Stafylokockerna ger hud-, mjukdels-, skelett-, hjärtklaffs- och ledinfektioner, pneumokockerna ger lunginflammation och hjärnhinneinflammation, E. coli ger urinvägs- och bukinfektioner, streptokocker kan ge hud- och mjukdelsinfektioner, liksom hjärtklaffsinfektioner, enterokocker ger urinvägs- och bukinfektioner, meningokocker ger hjärnhinneinflammation och Klebsiella urinvägsinfektion. Pseudomonas kan ge sepsis hos bland annat patienter med svåra brännskador eller på annat vis nedsatt immunförsvar. Hos patienter som till exempel vårdas på intensivvårdsavdelningar förekommer även sepsis med koagulasnegativa stafylokocker (KNS) eller andra bakterier som normalt inte orsakar sjukdom. (källa)
  6. I WT Tävlingskamp (OS-gren) använder man sig av skydd, skydden gäller följande: benskydd, suspensoar, armskydd, tandskydd, handskar (ytterst tunna), väst (elektronisk) och hjälm (se bild högre upp). För att ta poäng måste man sätta så rena sparkar man kan mot väst eller huvud. En ren och klar spark mot väst ger två (2) poäng, roterande teknik mot huvudet ger fem (5) poäng, spark som träffar huvudet ger tre (3) poäng. Om motståndaren tvingas ta en stående eller liggande räkning till 8 får man en bonuspoäng. Om man inte är redo vid räkning till 8 (man visar detta genom att inta kampställning med höjd guard) räknar matchdomaren till 10 och motståndaren vinner på k.o. Matcher brukar oftast vara 3x2 långa rundor, alltså 2 minuter i 3 rundor. Man vilar 30 sekunder mellan varje runda. (källa)
  7. Att gå på A-brunnar ger otur. (källa)
  8. Primater Apor Benapa ger ett ca 50 cm långt skinn med glänsande, långa svarta hår. I början av 1900-talet använde franska körsnärer apskinn som besats, men då dessa blev dyrare upphörde importen från Togoland och Guldkusten där skinnen producerades. (källa)
  9. En större förstoring är inte alltid att föredra framför en mindre, principen är att ju längre skjutavstånd desto större förstoringsgrad är lämplig. Ett större objektiv ger bredare synfält och större ljusinsläpp. Objektivets diameter i mm delat på förstoringsgraden ger utgångspupillen. Utgångspupillen är diametern på siktesbilden, om siktesbilden är mindre än ögats pupill så försämrar det sikten. Bästa behållningen av ljusinsläppet från objektivet får man om utgångspupillen är lika stor som ögats pupill. Räknat på att ögats pupill är 7 mm i diameter ger detta att med 56 mm objektiv (56/7=8) så ger förstoringsgrad 8 det bästa ljusförhållandet och med ett 20 mm objektiv (20/7=2,8) ger förstoringsgrad strax under 3 bästa ljusförhållandet. Detta är viktigt vid skott i gryning och skymning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.