Gin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gin, varianter, uttal och böjningar av gin

Gin synonym, annat ord för gin, vad betyder gin, förklaring, uttal och böjningar av gin.

Vad betyder och hur uttalas gin

Gin uttalas gin [ji´n] och är ett adjektiv -t -a.

Gin betyder:

Ordformer av gin

Böjning (i positiv) gin en ~ + subst. gint ett ~ + subst. gina den/det/de ~ + subst.

Gin är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet gin

  1. Tonic är en dryck smaksatt med kinin. Den blandas ofta med gin för att skapa drinken gin och tonic. Tonic water innehåller normalt sett vatten, kinin och andra smakämnen. Grape tonic innehåller dessutom grapefruktsjuice eller grapefruktessens. Tonic water blir, eftersom det innehåller kinin, fluorescerande när det belyses med uv-ljus. (källa)
  2. Genever, eller jenever, är en holländsk enbärskryddad spritsort. Ordet kommer ytterst från latinets ord för en, juniperus. Genever är föregångaren till gin och drickes som kyld snaps till en bit mat eller som long-drink i dess Tom Collins-variant: John Collins. Drycken uppfanns av en apotekare i Holland under 1500-talet och blev en stor framgång då den var billig att framställa och inte behövde lagras. (källa)
  3. Lättgrogg var i Sverige enligt Brattsystemets bestämmelser för utskänkning av spritdrycker en grogg som serverades färdigblandad på restaurang och innehöll högst 2,5 cl eau-de-vie, whisky eller gin samt 20 cl vatten eller annan alkoholfri dryck. (källa)
  4. Ett destilleri, förr vanligen kallat bränneri, är en anläggning för tillverkning av spritdrycker genom destillation. Till denna kategori av drycker hör bland annat brännvin, calvados, gin, cognac, rom, tequila, whisky och vodka. (källa)
  5. Torkade enbär kan användas som krydda i till exempel såser och i rätter med viltkött. Enbär kan användas som brännvinskrydda, till exempel i gin och genever. Man använder också enen, såväl bär som ris, vid framställning av Gotlandsdricka och enbärsdricka. (källa)
  6. Konjugationsformerna ersätts av ett antal besynnerliga och formlösa hjälpverb ("hab", av to have, ha, "hab got", har fått, har är, blivit, "belongey", tillhör, är, "can do", vilket betecknar möjlighet, m.fl.). Jfr amerikanen Charles Godfrey Lelands "Pid-gin-english sing-song" (2:a upplaga 1888, med en ordbok), och Lentzner, "Colonial english" (1891). (källa)
  7. Enbär används vid produktion av gin och genever och vid bryggning av sahtiöl. I köket får de numera ofta krydda vilträtter. Enbär användes även för att krydda öl innan humlet kom i generellt bruk. (källa)
  8. Olika kortspel har olika mål som det gäller att uppnå för att vinna, det vill säga skiljer sig i vad de går ut på. Ett vanligt mål är att man ska samla på sig vissa kombinationer av kort, ett annat att man ska bli av med sina egna kort så fort som möjligt. Exempel på kortspel som går ut på att man ska samla på vissa kombinationer av kort är rummy, samt dess olika varianter som gin rummy och canasta med flera. Exempel på kortspel som går ut på att först bli av med sina kort är vändåtta, stopp och det chilenska carioca. (källa)
  9. Vinförtäringen är måttlig i Nederländerna, men det finns ganska många ölsorter, huvudsakligen lageröl, och starka alkoholdrycker. En välkänd nederländsk öltillverkare är Heineken i väst och en annan är Grolsch i öst. Noord-Brabant och Limburg hade stora öltraditioner, med många olika ölsorter. Stora bryggerier tog dock under 1900-taket över många små bryggerier eller erbjöd dem en licens att sälja sina ölmärken, medan de stoppade sin egen produktion. Starka likörer är bland andra genever (gin) och brandewijn (brandy), men även kandeel (gjort på vitt vin), kraamanijs (en likör gjord på anis), oranjebitter (en slags apelsinbrandy som serveras vid festligheter runt kungafamiljen) med flera. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.