Gouachemålning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gouachemålning, varianter, uttal och böjningar av gouachemålning

Gouachemålning synonym, annat ord för gouachemålning, vad betyder gouachemålning, förklaring, uttal och böjningar av gouachemålning.

Vad betyder och hur uttalas gouachemålning

Gouachemålning uttalas gouache|mål|ning och är ett substantiv.

Ordformer av gouachemålning

Singular

gouachemålning
obestämd grundform
gouachemålnings
obestämd genitiv
gouachemålningen
bestämd grundform
gouachemålningens
bestämd genitiv

Plural

gouachemålningar
obestämd grundform
gouachemålningars
obestämd genitiv
gouachemålningarna
bestämd grundform
gouachemålningarnas
bestämd genitiv

Gouachemålning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet gouachemålning

  1. Tunn skalad och torkad märg av tetrapanax papyrifer, ett ark-liknande pappersmaterial som i stor utsträckning användes i slutet av 1800-talet i Guangdong i Kina som ett vanligt underlag för gouachemålningar, vilka såldes till västerländska kunder. Termen definieras först i en kinesisk-engelsk ordbok av Robert Morrison, som hänvisade till användningen av den kinesiska medicinalväxten som material för målning, liksom för att göra konstgjorda blommor och skosulor. (källa)
  2. Han var son till smeden Olof Wallin och Julia Carlström. Han var gift 1920–1947 med Stina Winquist och från 1948 med apotekaren Ingeborg Thyreen. Wallin studerade för M Holmgren vid Tekniska skolan i Uppsala 1907–1910 och vid Althins målarskola i Stockholm 1911–1912 samt för Olle Hjortzberg och Wilhelm Smith vid Kungliga konsthögskolan 1914-1920. Med avbrott för studieresor till Italien 1920-1921 och Nederländerna 1923 var Wallin bosatt i Paris 1920-1933 där han till en början studerade vid olika akademier. Han kom i Paris i kontakt med den franska nyrealismen som han tog djupa intryck av. Han lärde känna flera franska konstnärer och kunde genom Henri Le Fauconnier och Dunoyer de Ségonzac lära sig åtskilligt om pastost belle matière-måleri som består av en uppluckrad robust bildframställning i varma tunga färgskalor med en dominans av grått, svart, brunt, blått och grönt. Med pensel och färg försökte han få fram en intressant yta som gav mycket karaktär och atmosfär på sina olja-, tempera- och gouachemålningar som han utförde i Frankrike. Hans tavlor ställdes ut på Salon des Indépendants, Salon d'automne och Salon des Tuileries åren 1926-1937 och även på separatutställningar i Paris 1927-1933 och i Rouen 1927. När han återkom till Stockholm 1933 var han en av de första svenska konstnärer som arbetade med det franska belle matière-måleriet. Han vistades periodvis i Norrland, Skåne och på västkusten för att finna motiv för sina landskapsskildringar men huvudparten av motiven hämtade han från Stockholmstrakten och hemstaden Uppsala där flera bilder i efterhand har visat sig ha ett stort kulturhistoriskt intresse. Wallin var anmärkningsvärt produktiv vilket lett till att hans målningar kan få karaktären av flyhänt rutinmålning som saknar känslans vitalitet och nyansering. Men förändringarna i hans måleri har även ett till positiva kvaliteter med ett mer känsligt och artistiskt valörstudium. (källa)
  3. År 1689 tillkom Gripenhielms Mälarkarta som är ett kartverk över Mälaren och omgivningar upprättat av kartografen och lantmäteriets förste direktör Carl Gripenhielm på uppdrag av Karl XI. Det som gör Mälarkartan så speciellt är att den inramas av 96 realistiska gouachemålningar över städer, slott, herrgårdar och farleder runt Mälaren. Kartan är handritad på regalpapper, uppfodrad på lärft och mäter 3,46 × 2,14 meter. Den förvaras sedan 1884 i Kungliga Biblioteket. (källa)
  4. Hon var dotter till generalmajoren Gustaf Filip Wennerstedt och Brita Elisabet Tersmeden och från 1798 gift med generalmajoren Carl Armfelt. Det finns få bevarade verk av Wennerstedt-Armfelt bland annat finns en etsning med ett fantasilandskap med träd och en ruin signerat Gravé par C. Wennerstedt 1793 och en gouachemålning av Skogaholm i Närke som ingår i Nordiska museets samlingar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.