Grädde synonym, annat ord för grädde, vad betyder grädde, förklaring, uttal och böjningar av grädde.

Vad betyder och hur uttalas grädde

Grädde uttalas grädde och är ett substantiv -n.

Grädde betyder:

Ordformer av grädde

Singular

grädde
obestämd grundform
gräddes
obestämd genitiv
grädden
bestämd grundform
gräddens
bestämd genitiv

Grädde är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Grädde översättning

Engelska

cream
cream, half-and-half, sour cream, cream gâteau, whip cream

Hur används ordet grädde

  1. Glass (från franskans glace (is), använt i ålderdomlig svenska) är ett fryst livsmedel vars huvudingredienser traditionellt är socker, äggula och grädde eller mjölk. (wikipedia.org)
  2. Under 1800-talet serverades glass i porslinsskålar, både i USA och Europa. På Världsutställningen i Saint Louis 1904 var det premiär för våffelstrutar fyllda med sylt och grädde. När sylten tog slut fylldes strutarna med glass istället och så hade glasstruten fått sitt genombrott. (wikipedia.org)
  3. En glasstårta är en tårta huvudsakligen bestående av glass och ibland med en botten av maräng. Ofta garnerad med chokladsås, godis eller bär. Den härstammar från ett slags efterrätt som blev populär under renässansen och baserades på grädde varvat med kaksmulor (eller sockerkaka). Glasstårta började säljas i affärerna i USA på 1960-talet och i Europa på 1970-talet. (wikipedia.org)
  4. Smör/margarin, matolja, mjölk/grädde/crème fraiche, ägg och olika slags ostar används i gratänger för att ingredienserna och smakerna ska "gifta sig" (kombineras) i ugnsvärmen. För att erhålla en god och fin gyllenbrun skorpa används ofta ost, ströbröd, rivet bröd, ägg, smör eller en sås typ béchamel. Gratängsås kallar man ibland en béchamelsås med ost och äggula för gratäng. (wikipedia.org)
  5. Grynost / gomme / gôm är en osträtt som kokas på opastöriserad mjölk från kor. Förutom mjölk ingår ostlöpe, socker, kanel och sellekjuke (en ticka som växer på sälgar och som ger grynosten dess karakteristiska smak). Ibland tillsätts även grädde. I norra Jämtland kallas grynost för slarvost och i Västernorrland pank. (wikipedia.org)
  6. Grädde är en vattenemulsion av fett som avskiljts från mjölk, vanligen komjölk. Det mesta av grädden homogeniseras för att inte skikta sig, men grädde med fetthalt över 40 % behöver inte homogenisering. Sådan grädde kallas vispgrädde på grund av de stora fettdropparnas förmåga att binda luft till ett hållfast skum (ålderdomligt och i finlandssvenskan: "snömos" ) vid vispning. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Grädde Synonymer Betyder Uttal

Populärast: