Grundkrav Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grundkrav, varianter, uttal och böjningar av grundkrav

Grundkrav synonym, annat ord för grundkrav, vad betyder grundkrav, förklaring, uttal och böjningar av grundkrav.

Vad betyder och hur uttalas grundkrav

Grundkrav uttalas grund|krav och är ett substantiv.

Ordformer av grundkrav

Singular

grundkrav
obestämd grundform
grundkravs
obestämd genitiv
grundkravet
bestämd grundform
grundkravets
bestämd genitiv

Plural

grundkrav
obestämd grundform
grundkravs
obestämd genitiv
grundkraven
bestämd grundform
grundkravens
bestämd genitiv

Grundkrav är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet grundkrav

  1. År 1999 skapades TeaterAlliansen AB som ett aktiebolag samägt av Teaterförbundet/ för scen och film, Svensk Scenkonst och Trygghetsrådet TRS och med en årlig statlig finansiering. Ambitionen initialt var att samla 400 skådespelare, men hittills har man endast haft resurser till motsvarande cirka 160 skådespelare (2018). TeaterAlliansen ger kvalificerade, yrkesverksamma, frilansande skådespelare en grundanställning mellan deras uppdrag. TeaterAlliansen producerar inte själv föreställningar och är inte heller ett bemanningsföretag, utan de anknutna skådespelarna är formellt anställda enligt speciella villkor och tar tjänstledigt från bolaget, då de arbetar som skådespelare på teatrar, film, tv m.m. De två grundkraven de sökande måste uppfylla är att de under de senaste tre åren ska ha arbetat som frilansande skådespelare och under den tiden haft anställning inom yrket i minst 12 månader och att under de senaste femton åren haft minst fem års sammanlagd anställning som skådespelare vid teatrar med statligt bidrag, antingen institutionsteatrar eller fria teatrar. Varje skådespelare har ett "tidskonto", som innebär att de för att få fortsätta vara anställd måste ha en anställning som skådespelare under minst 2/3 av tiden. För att anställningen ska vara över tid måste de arbeta i genomsnitt 8 månader per år, varför de anslutna tillhör de mer väletablerade på arbetsmarknaden. Genom arrangemanget skapas för de anställda en kontinuerlig arbetsplatstillhörighet med möjlighet till upprätthållande av sociala, yrkesmässiga och fackliga fördelar. Får en skådespelare tillsvidareanställning på en teater, anställs en annan kvalificerad skådespelare i dess ställe. Lyckas man inte uppnå den ålagda mängden anställningar, tvingas skådespelaren lämna TeaterAlliansen. (källa)
  2. Intresseföreningen - Föreningen Sveriges Kommunala Familjerådgivare - utfärdar auktorisation för familjerådgivare. Grundkravet är socionomexamen, flera års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med relationella problem samt vidareutbildning i grundläggande psykoterapi. På senare år är det också vanligt att legitimerande psykoterapeuter jobbar som familjerådgivare. Inom rådgivning och parterapi har Kognitiv beteendeterapi (KBT) kommit att bli allt vanligare då metoder inom KBT är starkt beforskade och har gott evidensvärde. (källa)
  3. Poppers grundinställning inom vetenskapsteorin var vederläggandet av det vetenskapliga värdet av metodologisk induktion. Popper uppställde som grundkrav för att något ska kunna betraktas som vetenskapligt, att ifrågavarande vetenskapliga rön ska kunna vara falsifierbart. Med det menar han att man i en teori ska kunna formulera bassatser och om de motbevisas så är teorin falsifierad. Enligt Poppers mening kan ingenting fullt ut bevisas, däremot kan någonting fullt ut motbevisas, En motinstans kan motbevisa en lag, en instans kan däremot aldrig bevisa en lag. Vetenskapsmannen ska därför uppställa en hypotes, som sedan (genom trial-and-error) utvecklas till en laghypotes, om den inte kan falsifieras. Falsifierbarheten utgjorde Poppers demarkationskriterium, det som skilde vetenskap från metafysik. (källa)
  4. I mitten av 80-talet ville Flygvapnet ersätta sina HKP 4A som användes av flygräddningsgrupperna på flygflottiljerna för regional militär flygräddning (FRÄD). Grundkravet för den nya helikoptern var att den skulle kunna rädda två personer ur en flygbesättning oavsett vilken terräng de befann sig i. Helikoptern skulle klara en timmes anflygning, en timmes sökning, en timmes återflygning och därefter ha 30 minuters reservbränsle. (källa)
  5. Objekt 260 med beteckningen JS-7 projekterades mellan 1945 och 1949 och var med sina 68 ton den tyngsta vagnen i JS-familjen. Beväpningen utgjordes av en långpipig 130 mm S-70-kanon utvecklad från en fartygspjäs, med inte färre än åtta (8!) kulsprutor i tillägg, varav två tunga. Pansarskyddet var exceptionellt, grundkravet att på alla håll motstå Jagdtigerns 12,8 cm PaK 44 uppfylldes med råge när det dessutom visade sig att inte ens JS-7s egen kanon kunde slå igenom pansaret. Efter en förserie om sex vagnar lades projektet ned i februari 1949 av okänd anledning, även om det spekuleras i att vagnen dels var alldeles tung för broar och annan infrastruktur vilket skulle omöjliggöra strategisk förflyttning, dels alldeles för dyr, dels underlägsen T-10 i alla roller utom genombrott, där JS-7 förmodligen är den effektivaste stridsvagn som konstruerats gentemot samtida militärteknologi. (källa)
  6. Det vanliga i de flesta länder är att man inte kan erhålla medborgarskap förrän man vistats en tid, ett antal år i det land där man vill ansöka om medborgarskap, så kallad vistelsetid (jus domicili). Ett annat vanligt grundkrav är också att individen som söker medborgarskap måste kunna styrka sin identitet. En del länder tillåter inte dubbelt medborgarskap vilket gör att man för att beviljas medborgarskap i dessa länder först måste bli "löst" från sitt tidigare medborgarskap. De "nya" regler som uppstått under de senaste åren är att en del länder ställer krav på att sökande ska kunna visa att hon eller han är integrerad i det land vars medborgarskap hon eller han vill erhålla. De krav som ställs är huvudsakligen dessa tre. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.