Grundkurs Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grundkurs, varianter, uttal och böjningar av grundkurs

Grundkurs synonym, annat ord för grundkurs, vad betyder grundkurs, förklaring, uttal och böjningar av grundkurs.

Vad betyder och hur uttalas grundkurs

Grundkurs uttalas grund|kurs och är ett substantiv.

Ordformer av grundkurs

Singular

grundkurs
obestämd grundform
grundkurs
obestämd genitiv
grundkursen
bestämd grundform
grundkursens
bestämd genitiv

Plural

grundkurser
obestämd grundform
grundkursers
obestämd genitiv
grundkurserna
bestämd grundform
grundkursernas
bestämd genitiv

Grundkurs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Grundkurs på Engelska

  • basic course

Hur används ordet grundkurs

  1. Grundkursen för befattningen specialförbandsoperatör vid SOG är 12 månader som består av tre delar. (källa)
  2. Idag ingår två av fallskärmsregementets fallskärmsbataljoner i 16 Air Assault Brigade - medan den tredje fallskärmsbataljonen ingår i Special Forces Support Group. Alla fallskärmssoldater är frivilliga och genomgår en två dagars urvalskurs innan den 23 veckor långa grundkursen påbörjas, vilket påminner om Royal Marines Commandoutbildning. De kandidater som genomför grundkursen med godkänt resultat får sedan påbörja fallskärmsutbildning. (källa)
  3. Idag finns musikvetenskapsutbildning vid flera svenska universitet och högskolor. Inriktningen och omfattningen är något olika för de olika lärosätena, men på de flesta håll ges grundkurser med inriktning både på studiet av historisk och nutida västerländsk konstmusik (ofta kallad klassisk musik), folk- och världsmusik samt populärmusik. Kurser med musiketnologiskt eller sociologiskt perspektiv är också vanliga. Musikteori ingår för det mesta i första årets studier, då man inte förutsätter att studenterna har andra förkunskaper i musik än möjligen notläsningsförmåga. Fortsättningskurserna är oftast mer inriktade på teori- och metodfrågor, som musikanalys och kulturteori. (källa)
  4. Inom universiteten lästes det första betyget under en hel termin och omfattade 20 högskolepoäng (p). Inom socionomutbildningen fick man först läsa ettbetygskurser sedan man läst hela grundkursen om 40 p och helst också gjort den första av två praktikterminer. I gengäld omfattade betygen enbart en halv termins studier. 1977 definierades ettbetygskurserna därför som 10 på nivån 11-20 p. Tvåbetygskurserna räknades däremot som 20 p (21-40 p), men i motsats till universiteten var där uppsatserna längre – 8 eller 10 p, ibland mer. Även trebetygskurser fanns, men låg då utanför examen. (källa)
  5. För att få ut sin kantorsexamen och därmed bli behörig för kantorstjänst i Svenska kyrkan krävs även att kantorsutbildningen kompletteras med Svenska kyrkans grundkurs. Kursen är läses parallellt som en del av utbildningen i folkhögskoleformen men läses separat under en termin vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut vid högskolestudier. (källa)
  6. Man behöver alltså inte flyga någon av de manövrer som vanligen förknippas med avancerad flygning, till exempel looping eller roll för att sägas utföra avancerad flygning. Men av säkerhetsmässiga skäl (för utövarna och personer på marken) är det ändå väsentligt att den som utför avancerad flygning eller - som utövarna ofta säger själva "flyger avans" eller "flyger ava" - kan behärska flygplanet i de manövrer som flygs och att dessutom flygplanet är godkänt för dessa manövrer. Därför måste en pilot som flyger avancerat civilt ha genomgått en grundkurs i avancerad flygning i en flygskola som godkänts för detta av den civila flygsäkerhetsmyndigheten - i Sverige Transportstyrelsens luftfartsavdelning. Då blir det i huvudsak grundmanövrerna som looping, etc. som lärs ut. (källa)
  7. Till skillnad från en kantor behöver den som genomgått organistutbildning inte genomgå Svenska kyrkans grundkurs för att få ut sin examen, men det ovan nämnda inomkyrkliga studieåret är obligatoriskt för att bli behörig för tjänst i Svenska kyrkan. (källa)
  8. Brandmän utbildas vid en tremånaders grundkurs vid brandskolan (Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej) i Bydgoszcz eller vid brandförsvarets centrala skola (Centralna Szkoła Państwowej Straży Pożarnej) i Częstochowa. För att antas krävs avgångsbetyg från gymnasiet. Vidareutbildning som krävs för att bli gruppchef och högre ges också vid dessa skolor. Efter en treårig provanställning kan tillsvidareanställning ske. Beroende på lediga tjänster och vitsord, kan befordran till gruppchef ske efter ett år som brandman, till äldre gruppchef efter två år som gruppchef, till yngre brandmästare efter två år som äldre gruppchef, till brandmästare efter tre år som yngre brandmästare och till äldre brandmästare efter tre år som brandmästare. (källa)
  9. År 2009 avlade hon vid Uppsala universitet filosofie kandidat-examen med freds- och konfliktkunskap som huvudämne och där även utrikesdepartementets ettåriga aspirantutbildning, 60 poäng statsvetenskap från Stockholms universitet samt en grundkurs i teckning ingår. Däremot omfattar examen inte en C-uppsats och det avslutande arbetet, material som i normala fall är offentliga, är inte offentligt då kronprinsessans bedömningar av fredsbevarande operationer anses för känsliga. Utbildningen anpassades och komprimerades för kronprinsessan. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.