Grusöken Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grusöken, varianter, uttal och böjningar av grusöken

Grusöken synonym, annat ord för grusöken, vad betyder grusöken, förklaring, uttal och böjningar av grusöken.

Vad betyder och hur uttalas grusöken

Grusöken uttalas grus|öken och är ett substantiv.

Ordformer av grusöken

Singular

grusöken
obestämd grundform
grusökens
obestämd genitiv
grusöknen
bestämd grundform
grusöknens
bestämd genitiv

Plural

grusöknar
obestämd grundform
grusöknars
obestämd genitiv
grusöknarna
bestämd grundform
grusöknarnas
bestämd genitiv

Grusöken är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet grusöken

  1. Buskar med djupa rötter och hårda blad förekommer ofta, särskilt i klipp-, sten- och grusöknar. Den afrikanska welwitschian är ett exempel på en ökenväxt med lång pålrot. I mer finfördelad jord förekommer kortlivade växter som växer upp och blommar efter regn för att sätta frön som ligger i jorden i väntan på nästa regn. Suckulenter har ofta små, köttiga blad, eller inga blad alls, med tät kutikula och få och nedsänkta klyvöppningar för att minska avdunstningen. Växterna lagrar ofta vatten i stammar, rötter, jordstammar eller lökar. Fleråriga växter skyddar sig mot betande djur genom taggar eller bitter växtsaft. Kreosotbusken är en nordamerikansk ökenväxt som förgiftar sin omgivning med hjälp av sitt rotsystem för att slippa konkurrens om vatten och näringsämnen. (källa)
  2. I en årligt återkommande ritual uppstår Suppers sommarrestaurang Gården på Norra Bantorgets grusöken, ett stenkast från centralen. En barackliknande konstruktion som ger löften om avslappnat AW-häng, fotbollssegrar och semester. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.