Höftparti Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder höftparti, varianter, uttal och böjningar av höftparti

Höftparti synonym, annat ord för höftparti, vad betyder höftparti, förklaring, uttal och böjningar av höftparti.

Vad betyder och hur uttalas höftparti

Höftparti uttalas höft|parti och är ett substantiv.

Ordformer av höftparti

Singular

höftparti
obestämd grundform
höftpartis
obestämd genitiv
höftpartiet
bestämd grundform
höftpartiets
bestämd genitiv

Plural

höftpartier
obestämd grundform
höftpartiers
obestämd genitiv
höftpartierna
bestämd grundform
höftpartiernas
bestämd genitiv

Höftparti är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet höftparti

  1. Man använder skenben, knän händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna. Knockout ger omedelbar seger oavsett poängställning. Slag ger färre poäng än sparkar. Det som ger mest poäng är knän in mot höftpartiet och gärna ovanför, i njurhöjd. I enlighet med klassiska regler får man även använda armbågar, och de enda skydd som används är suspensoar och tunna handskar. I Europa sker det dock sällan att armbågar tillåts och när så sker är det uteslutande i finalmatcherna i stora turneringar. (källa)
  2. Ecchi är japanskt men kommer från engelskans uttal av bokstaven H. Detta är i sin tur troligtvis en förkortning av det japanska ordet hentai – 'konstig' eller 'pervers'. Genren ska dock inte förväxlas med hentai, eftersom det bara förekommer viss nakenhet och inga genitalier visas. Genren blandas nästan alltid med andra genrer, ofta humor och/eller romantik. Ecchi-inslagen i historierna kan ofta röra "sökta" kameravinklar mot bröst eller höftpartier hos främst kvinnliga serie/-rollfigurer. Dessa inslag benämns på engelska ofta som fanservice. (källa)
  3. Den ursprungliga kyrkan uppfördes sannolikt vid 1100-talets slut. Denna kyrka bestod av ett i stort sett kvadratiskt långhus med ett smalare kor i öster. Av denna ursprungliga kyrka återstår stora delar av långhuset. Före mitten av 1200-talet tillkom kyrktornet. Tornet har en för Mellansverige ovanlig konstruktion med så kallade "höftpartier", det vill säga att taket på långhuset fortsätter till viss del vid tornet. Förutom Västerhaninge kyrka är den enda kyrkan i stiftet med denna konstruktion, som emellertid är vanlig på Gotland. På 1300-talet uppfördes en sakristia med tegelvalv i kyrkans norra del. På 1400-talet slogs valv även i långhuset och koret, och senare tillkom ett vapenhus i söder. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.