Hallonbåtar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hallonbåtar, varianter, uttal och böjningar av hallonbåtar

Hallonbåtar synonym, annat ord för hallonbåtar, vad betyder hallonbåtar, förklaring, uttal och böjningar av hallonbåtar.

Vad betyder och hur uttalas hallonbåtar

Hallonbåtar uttalas hall|on|båt|ar och är ett substantiv plural.

Hallonbåtar betyder:

Ordformer av hallonbåtar

Plural

hallonbåtar
obestämd grundform
hallonbåtars
obestämd genitiv
hallonbåtarna
bestämd grundform
hallonbåtarnas
bestämd genitiv

Hallonbåtar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet hallonbåtar

  1. Hallonbåt är en sorts godis med hallonsmak. En hallonbåt ser ut som skrovet på en båt, äröd och har en fast konsistens. Hallonbåtar säljs i de flesta mat- och godisaffärer och ombord på färjor och finns både i lösvikt, tablettask och färdigpackade påsar, ibland tillsammans med lakritsbåtar. Den svenska godistillverkaren Aroma har tillverkat hallon- och lakritsbåtar sedan 1928.
  2. Vanliga ingredienser i hallonbåtar: socker, glukossirap, invertsockersirap, majsstärkelse, gelatin, mjölksyra (E270), arom, vegetabilisk olja, ytbehandlingsmedel (karnaubavax (E 903)), färgämnen (Karminsyra (E120)), Karoten (E160a). (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.