Halv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder halv, varianter, uttal och böjningar av halv

Halv synonym, annat ord för halv, vad betyder halv, förklaring, uttal och böjningar av halv.

Synonym till halv

Vad betyder och hur uttalas halv

Halv uttalas halv och är ett adjektiv -t -a.

Halv betyder:

Ordformer av halv

Böjning (i positiv) halv en ~ + subst. halvt ett ~ + subst. halva den/det/de ~ + subst.

Halv är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Halv på Engelska

  • half - amounting to 50 percent of a whole, half a cup of coffee

Hur används ordet halv

  1. Sverige ligger inte i topp i något kriterium, me har tillräckligt hög lägstanivå för att nå en hög placering. Enligt undersökningen är drygt tre procent av mobilerna infekterade med skadlig kod och elva procent av datorerna. Knappt en halv procent av svenskarna utsätts för bank-attacker, drygt 1, 3 procent utsätts för kryptokapningar och nästan en halv procent av phishing-attacker och dess kusiner utgår från Sverige. Sverige anses ha ett gott försvar mot cyberattacker (plats 17 i CGI: s rankning bland 134 länder) och vi anses ha en modern lagstiftning. (källa)
  2. Thorbjörn Fälldin sitter på valnatten i en bil. Klockan är halv elva, han har varit hemma hos Karin och Gunnar Söder och kopplat av. Nu är de på väg till valvakan. De lyssnar på radio, Gunnar kör. Bilen fastnar vid ett rödljus och just då kommer en ny rapport. Allt tyder på en borgerlig valseger, säger kommentatorn plötsligt. (källa)
  3. Det kostar onekligen att ligga på topp, något som blir en realitet med tanke på att testbilen kostar 1 363 100 kronor. Då är den förvisso så gott som fullutrustad grundpriset för en Audi A8 med en dieselsexa ligger på 943 000 kronor, så det är en hel del pengar vi pratar om här. Vad får man då för närmare en och en halv miljon kronor, förutom stjärnglans och status? Det ska vi ta reda på. (källa)
  4. Punkten (1) ovan innebär till exempel att en person som är 3/4 sjukskriven inte kan få arbetslöshetsersättning för resterande 25% av sin arbetslösa tid. Däremot kan en person som är halvt sjukskriven och halvt arbetslös i regel få halv arbetslöshetsersättning. Punkten (2) innebär att sökanden måste vara registrerad som arbetslös arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Därför skriver sökanden lämpligen in sig sin första arbetslösa dag. Punkten (3) är en uppsamlingsbestämmelse för övriga situationer som leder till att en sökande inte är tillgänglig att ta arbeten på arbetsmarknaden. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.