Hamstra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hamstra, varianter, uttal och böjningar av hamstra

Hamstra synonym, annat ord för hamstra, vad betyder hamstra, förklaring, uttal och böjningar av hamstra.

Synonym till hamstra

Vad betyder och hur uttalas hamstra

Hamstra uttalas hamstra och är ett verb -de.

Hamstra betyder:

Ordformer av hamstra

Aktiv

hamstra
infinitiv
hamstrar
presens
hamstrade
preteritum
hamstrat
supinum
hamstrande
presens particip
hamstra
imperativ

Passiv

hamstras
infinitiv
hamstras
presens
hamstrades
preteritum
hamstrats
supinum

Perfekt particip

hamstrad en
~ + subst.
hamstrat ett
~ + subst.
hamstrade den/det/de
~ + subst.

Hamstra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Hamstra på Engelska

  • hoard - lay up a stock (of sth. expected to become unavailable or more expensive)

Hur används ordet hamstra

  1. Hamstring är ursprungligen ett zoologiskt begrepp för djur som samlar mat under perioder av överskott. Begreppet har sedan kommit att användas för människor som samlar varor i tider av oroligheter, exempelvis mat, vatten och drivmedel. En ungefärlig synonym för att hamstra är bunkra, som från början betydde att förnya drivmedelsförrådet för far­tyg. För att motverka hamstring, exempelvis i krigstider, har det ibland införts ransonering. (källa)
  2. Saltsten är olika för olika djur och erbjuds ofta hästar och nötkreatur men finns även anpassade i innehåll och storlek för djur som hamstrar eller kaniner. (källa)
  3. Hamstrar (Cricetinae) är en underfamilj av gnagare i familjen Cricetidae som omfattar 18 arter uppdelade i sju släkten. Vissa auktoriteter placerar dem som en släktgrupp i underfamiljen sorkar. Vissa arter, främst guldhamster och dvärghamstrar är populära husdjur i stora delar av världen. (källa)
  4. Chlamydia muridarum – orsakar sjukdom hos möss och hamstrar. (källa)
  5. Kutterspån används också, eller har använts, som strö till djur i bland annat ladugårdar, svinstall, och hönshus. Kutterspån är det vanligaste bottenmaterialet i burar för gnagare som hålls som husdjur, som hamstrar, gerbiler, marsvin, tamkaniner och dylikt. Det anses dock oftast alldeles för dammigt för att vara lagligt och dessutom för det mesta gjort av barrträ vilket innehåller terpentin som är ett gift. Terpentinet i sin tur ökar halten av ammoniak då det blandas med urin och är cancerframkallande. Att det är skadligt visade sig även vid just framställningsplatser där arbetare ofta drabbats av bland annat astma eller allergi från vissa träslag. När det gäller djur visar sig problemen oftast i form av problem med luftvägarna och ögonen, men detta misstas ofta för spånallergi. (källa)
  6. Mården lever av gnagare, ekorre, hare, fågelägg, insekter och bär. Den hamstrar också fågelägg under sommaren för att äta senare, och när det är ont om föda äter den även as. Mården är skicklig klättrare men föredrar trots det att vistas på marknivå. Mården trivs bäst i varierad, gammal skog där tillgången på föda är stor. Mården undviker öppna ytor och jagar inte på öppna fält, eftersom risken för predation är större där. (källa)
  7. Födan är mycket varierad. Den lever av många sorters frukter, insekter, kräldjur, fågelägg och fågelungar, smärre däggdjur med mera. På hösten hamstrar den föda som den senare lever av på vintern. I de södra delarna består födan då främst av nötter och ekollon. Norr om ekens utbredningsområde är dess vinterföda inte lika bra känd. Bland annat hamstrar den spillsäd, frön, frukt och talg. Där deras vinterområden möts förekommer det att nötskrikan i mindre utsträckning parasiterar på den föda som lavskrikor hamstrar. (källa)
  8. Sparvugglan lever av smågnagare och småfåglar upp till traststorlek. Den hamstrar ofta föda i håligheter i träd. (källa)
  9. De djurarter som framför allt används i djurförsök är möss, råttor, fiskar och hönsfåglar. Även kaniner, marsvin, hamstrar, hundar, katter, får, kor och apor förekommer i djurförsök. Man använder försöksdjur då det inte finns något in vitro system som motsvarar människans metabolism. Test med försöksdjur har fått hård kritik, framförallt från s.k. djurrättsaktivister. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.