Havskappsegling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder havskappsegling, varianter, uttal och böjningar av havskappsegling

Havskappsegling synonym, annat ord för havskappsegling, vad betyder havskappsegling, förklaring, uttal och böjningar av havskappsegling.

Vad betyder och hur uttalas havskappsegling

Havskappsegling uttalas havs|kapp|segl|ing och är ett substantiv.

Ordformer av havskappsegling

Singular

havskappsegling
obestämd grundform
havskappseglings
obestämd genitiv
havskappseglingen
bestämd grundform
havskappseglingens
bestämd genitiv

Plural

havskappseglingar
obestämd grundform
havskappseglingars
obestämd genitiv
havskappseglingarna
bestämd grundform
havskappseglingarnas
bestämd genitiv

Havskappsegling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Havskappsegling på Engelska

  • oceanrace

Hur används ordet havskappsegling

  1. Gotland Runt (GR) är världens största årliga havskappsegling som avgörs i månadsskiftet juni-juli, och som seglas från Stockholms skärgård, ut på Östersjön, runt Gotland och sedan tillbaka till Stockholms skärgård igen. Tävlingen arrangeras av segelsällskapet KSSS. (källa)
  2. Den första kappseglingen som KSSS anordnade ägde rum den 12 september 1833 och den första kappseglingen med priser 1854. Varje år arrangerar KSSS havskappseglingen Gotland Runt men också en rad olika årligen återkommande tävlingar som Saltsjöbadsregattan, Sandhamnsregattan, KSSS Olympic Class Regatta med flera. (källa)
  3. Knud H Reimers var också föredragshållare med egenproducerade filmer från kappseglingar som Tall ship race, Bermuda Race, Fastnet Race och Atlantic Race. Knud Reimers menade att havskappseglingens ändamål är det slutliga provet att skapa båtar, som kan färdas till sjöss i alla väder och yttrade: "Båten är medlet att nå skatten bortom horisonten". Han är gravsatt vid Norra krematoriet på Norra begravningsplatsen utanför Stockholm. (källa)
  4. Kappsegling sker vanligtvis efter kappseglingsreglerna, KSR Den och delas upp i två stora grupper, havskappsegling och bankappsegling. (källa)
  5. En Trimaran är en båt med ett huvudskrov och två parallella mindre skrov, så kallade utriggare. Den vanligaste typen av trimaraner är segelbåtar, men de kan även vara motordrivna. Båttypen utrustad för havskappsegling tillhör den mest extrema typen av kapp­seglings­båtar med fartresurser vid halv vind upp mot 40 knop. (källa)
  6. Finska mästerskapet i havskappsegling. (källa)
  7. Peter Norlin växte upp i Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm och kappseglade under 1960-talet framgångsrikt på en av de första produktionsbåtarna som tillverkades i plast, Reimers-konstruerade 28-fotaren Fingal. Mot slutet av 1960-talet startade han ett mindre segelmakeri. Parallellt började Peter Norlin grubbla på skrovformer och utvecklade med hjälp av skalmodeller en ritning för en så kallad halvtonnare, en havskryssare kring 30 fot. Norlin gick samman med före detta olympiaseglaren Stig Käll och byggde med hjälp av byggaren Leif Strömkvist prototypen Scampi under våren och försommaren 1969. Scampi, seglad av Peter Norlin själv, visade sig överlägsen den internationella konkurrensen och vann de inofficiella VM-seglingarna inom sin klass, Half Ton Cup, i Sandhamn i augusti 1969. Norlin försvarade sedan titeln både 1970 och 1971 med serieproducerade Scampi. Framgångarna med Scampi har kallats det största genombrottet någonsin inom svensk havskappsegling. Debutkonstruktionen följdes upp av flera framgångsrika havskryssare med konstruktioner såsom Norlin 34, Accent (vinnare av Quarter Ton Cup 1974), Amoress och Agnes (klassvinnare i den amerikanska havskappseglingsserien SORC 1976). Andra framgångsrika enstycksbyggen som kappseglades internationellt under dessa år var Stress, Profilen, Regnbågen (3/4 Ton Cup-vinnare 1979), Big Foot och Big Foot II. Norlin konstruerade även 1980/81 den första svenska Whitbread round the world race-deltagaren 61-fotaren Swedish Entry. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.