Husvärd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder husvärd, varianter, uttal och böjningar av husvärd

Husvärd synonym, annat ord för husvärd, vad betyder husvärd, förklaring, uttal och böjningar av husvärd.

Vad betyder och hur uttalas husvärd

Husvärd uttalas hus|värd och är ett substantiv.

Ordformer av husvärd

Singular

husvärd
obestämd grundform
husvärds
obestämd genitiv
husvärden
bestämd grundform
husvärdens
bestämd genitiv

Plural

husvärdar
obestämd grundform
husvärdars
obestämd genitiv
husvärdarna
bestämd grundform
husvärdarnas
bestämd genitiv

Husvärd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet husvärd

  1. Efter lång träning om att få hunden att låta bli att kissa inne i hans lägenhet med mera bestämmer han sig för att sälja den. Han får en massa val framför sig. Antingen en bitter husvärd som hotar att ta hunden istället för betalning av hyran, en kvinna som bestämt sig att hon ska ha hunden eller behålla hunden, och försöka fly från personerna. (källa)
  2. Den 9 mars 1941 invigdes den nuvarande kyrkan på Haga Kyrkogata 2, nära Järntorget i centrala Göteborg. Gudstjänstlokalen har 1 400 platser. I byggnaden finns undervisnings- och repetitionslokaler, radiostudio, bibliotek, kafé, församlingsvåning och kapell. Den 10 november 2019 sålde Smyrnaförsamlingen sina fastigheter på Haga Kyrkogata 2 till Husvärden AB i samband med den framtida flytten till Frihamnen på Hisingen i Göteborg. (källa)
  3. Den 29 september 1888 skildes Eddowes och Kelly åt 14.00. Eddowes uppgav att hon skulle besöka sin vuxna, gifta dotter för att låna pengar, medan Kelly pantsatte sina skor för att betala för en sängplats på ett inkvarteringshus. Kelly betalade för sin sängplats kl. 20.00 och lämnade enligt husvärden inte huset på resten av kvällen och natten. (källa)
  4. Vid tiden för sin död levde Chapman i ett inkvarteringshus på 35 Dorset Street i Spitalfields. Hon hade sedan en tid ett förhållande med byggarbetaren Edward Stanley, som ibland betalade hennes hyra på villkor att husvärden inte släppte in henne i sällskap med någon kund. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.