Huvudförfattare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder huvudförfattare, varianter, uttal och böjningar av huvudförfattare

Huvudförfattare synonym, annat ord för huvudförfattare, vad betyder huvudförfattare, förklaring, uttal och böjningar av huvudförfattare.

Vad betyder och hur uttalas huvudförfattare

Huvudförfattare uttalas huvud|för|fatt|are och är ett substantiv.

Ordformer av huvudförfattare

Singular

huvudförfattare
obestämd grundform
huvudförfattares
obestämd genitiv
huvudförfattaren
bestämd grundform
huvudförfattarens
bestämd genitiv

Plural

huvudförfattare
obestämd grundform
huvudförfattares
obestämd genitiv
huvudförfattarna
bestämd grundform
huvudförfattarnas
bestämd genitiv

Huvudförfattare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet huvudförfattare

  1. Ekberg utökade sitt skrivande, och blev krönikör i flera dagstidningar och i radio, samt en frågespalt i Damernas värld. I slutet av 1990-talet fick han jobb som huvudförfattare för såpoperan Vänner och fiender, trots att han inte hade någon tidigare erfarenhet av att skriva för TV.. När serien slutade gick han vidare att skriva för fler såpoperor, såväl sådana på Kanal 5 (OP7) som på TV4 (Nya Tider, där han var storylineförfattare mellan 1999 och 2001). Arbetet där gjorde honom snabbare som författare, men gav honom också en insikt. (källa)
  2. Crotus Rubeanus var studiekamrat med Martin Luther och Ulrich von Hutten i Erfurt. Han blev 1510 föreståndare för klosterskolan i Fulda och tillbragte åren 1517-20 i Italien. Återkommen till hemlandet, slöt han sig till en början med iver till Luthers reformation, men stöttes sedermera tillbaka av pöbelupploppen och predikanternas trångsynthet, med den påföljd att han så småningom återfördes i romersk-katolska kyrkans sköte, utan att dock där känna sig väl till freds. Han angreps häftigt av lutheranerna, sedan han 1531 mottagit ett kanonikat i Halle. Crotus Rubeanus anses numera som huvudförfattaren till den ryktbara satiren Epistolæ obscurorum virorum. (källa)
  3. Som Europaparlamentariker tog Cars initiativ till att EU skulle ställa som krav för medlemskap att dödsstraff inte tillämpades. Hans långa aktivism för ett inträde i EU (EEG, EG) inleddes 1961 då han var en av huvudförfattarna till skriften "Ja till Europa". (källa)
  4. Peng Chun Chang, även känd som P.C. Chang och Zhang Pengchun, född 1892 i Tianjin, död 9 juli 1957 i New Jersey, var en kinesisk akademiker, filosof, diplomat och dramatiker. Han var en av huvudförfattarna till FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. (källa)
  5. Ovannämnda figurer tillhör Grönköpings fasta persongalleri, men förekommer inte i de texter, som Nils Hasselskog publicerade i eget namn. För Susegård, som var Brembergs egen pseudonym, är sambandet med denne uppenbar och de två andra damerna tillkom efter att Hasselskog avlidit 1936 och Bremberg, om än inte redaktör, kunde räknas som Veckobladets huvudförfattare. Även Stig Berglund, som tillkom under andra hälften av 1930-talet, är sannolikt skapad av Bremberg. (källa)
  6. I Din trädgård tar Karin Berglund som huvudredaktör och huvudförfattare ett helhetsgrepp på trädgården, dess anläggning och skötsel. Inriktningen är helt på ekologisk odling. Den kulturhistoriska aspekten med betoning på vikten av att bevara biologisk mångfald och gamla kulturväxter är uttalad liksom ett accepterande förhållningssätt till djur och insekter i trädgården. I Lustgården och Rosor och gamla äppledamer innehåller delar av materialet i Din trädgård men också nya texter och bilder. (källa)
  7. Verkets huvudredaktör är historieprofessorn Dick Harrison. Han är också programledare för TV-serien och har dessutom skrivit bokverkets andra del samt, tillsammans med Bo Eriksson, varit medförfattare till den tredje delen. Övriga böcker har olika författare. De saknar särskilda undertitlar. I stället anger ett årtalsspann vilken tid delen behandlar. En karta på försättsbladet i varje del visar Sveriges utbredning vid periodens början. Av eftersättsbladet visar en annan karta rikets utbredning vid epokens slut. Böckerna är skrivna av sina huvudförfattare, i varje del, finns insprängda fördjupningsartiklar, så kallade temaartiklar, skrivna av andra författare och tryckta på beiga sidor. Innehållsförteckningen i varje del följs av ett förord av huvudredaktören Dick Harrison. Därpå kommer ett förord av bokdelens författare, innan innehållet tar vid. Varje del avslutas med ett Slutord, följt av två litteraturlistor, dels en annoterad bibliografi för huvuddelen, dels en förteckning för temaartiklarna. Uppgifter om bildkällor samt ett kombinerat person- och ortnamnsregister avslutar varje band. (källa)
  8. Bäckström är en svensk kriminalserie med premiär på C More den 23 mars 2020 och på TV4 den 7 april 2020. Första säsongen består av sex avsnitt. Seriens huvudregissör är Jonathan Sjöberg. Även Amanda Adolfsson svarar för regin. Jonathan Sjöberg är även huvudförfattare medan Dennis Magnusson skrivit två av seriens avsnitt. Serien har producerats av Yellowbird tillsammans med ARD Degeto och Film i Väst. Den första säsongen baseras på Leif G.W. Perssons bok Kan man dö två gånger? från 2016 och delar av romanen Den som dödar draken från 2008. (källa)
  9. Det var då... är en svensk TV-serie från 1989–1990 i regi av Göran Graffman, Thomas Hellberg, Hans Klinga och Staffan Roos, medan Lars Björkman och Ola Olsson var huvudförfattare. I rollerna ses bland andra Birgitte Söndergaard, Carina Lidbom, Jeanette Holmgren, Janne "Loffe" Carlsson och Lil Terselius. Serien hade premiär den 16 september 1989. (källa)
  10. Många av Wallengrens såväl seriösa som humoristiska texter publicerades ursprungligen som enstaka bidrag i dags- och skämttidningar, tidskrifter och litterära kalendrar. Nedanstående bibliografi tar endast upp hela böcker med Wallengren som ensam eller huvudförfattare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.