Insvängd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder insvängd, varianter, uttal och böjningar av insvängd

Insvängd synonym, annat ord för insvängd, vad betyder insvängd, förklaring, uttal och böjningar av insvängd.

Vad betyder och hur uttalas insvängd

Insvängd uttalas in|svängd och är ett adjektiv.

Ordformer av insvängd

Böjning (i positiv) insvängd en ~ + subst. insvängt ett ~ + subst. insvängda den/det/de ~ + subst.

Insvängd är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet insvängd

  1. strumpor - röda slätstickande ullstrimpor, bruna spetsiga lågskor med överfallande plös samt hög insvängd klack. (källa)
  2. I bastionsförsvar utgör flanken den del av bastionen som är närmast fästningsvallen, kurtinen. Flanken kan även vara insvängd (orillon) i skydd av bastionen. Artilleri som placeras här kan både bestryka längs med kurtinen och näraliggande bastions sida (fas) med eldgivning mot en anfallande fiende, så kallad flankerande eld (eng. flanking fire). Flank kallas även en tillbakadragen befästningslinje i ett utanverk, som syftar till att skydda försvarsställningens sidor eller flanker för fiendens kringgående rörelser, till exempel i en lynett. (källa)
  3. Modellen hade en tjänstevikt under 75 kg och var därmed anpassad till den tidens lagstiftning för lätta motorcyklar och blev den stora önskedrömmen för de flesta 16-17-åringar. Priset för en Silverpil år 1955 var 1890 kr. 1959 kom exportmodellen 282E med ny insvängd tank, ny sadel, nytt styre samt svänghjul av stål. Priset var 2190 kr. Under 1962 såldes i hela Norden endast 380 exemplar och Husqvarnas prognos på 800 st för 1963 skars ner till 100. Tillverkningen fortgick fram till 1965. Då hade den tillverkats i över 11 000 exemplar och priset var 2675 kr. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.