Invasionsförsvar synonym, annat ord för invasionsförsvar, vad betyder invasionsförsvar, förklaring, uttal och böjningar av invasionsförsvar.

Vad betyder och hur uttalas invasionsförsvar

Invasionsförsvar uttalas in|vas|ions|för|svar och är ett substantiv.

Ordformer av invasionsförsvar

Singular

invasionsförsvar
obestämd grundform
invasionsförsvars
obestämd genitiv
invasionsförsvaret
bestämd grundform
invasionsförsvarets
bestämd genitiv

Invasionsförsvar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet invasionsförsvar

  1. Invasionsförsvar var den svenska försvarsmaktens uppbyggnad och struktur under det kalla kriget, termen används delvis i motsats till dagens insatsförsvar. Med invasionsförsvar menas att svenska försvarsmakten var uppbyggd främst för att möta ett storskaligt konventionellt militärt angrepp från Sovjetunionen som syftade att helt eller delvis ockupera Sverige. Konceptet byggde på en kvantitativt stor försvarsmakt, "folkförsvar", uppbyggd på allmän värnplikt och allmän mobilisering understödd av en omfattande inhemsk svensk vapenindustri. Idag betonas att invasionsförsvaret avvecklats till förmån till ett mindre insatsförsvar. När invasionsförsvaret stod på sin topp kunde man mobilisera 850 000 personer inom totalförsvaret. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.