Jaktlagstiftning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jaktlagstiftning, varianter, uttal och böjningar av jaktlagstiftning

Jaktlagstiftning synonym, annat ord för jaktlagstiftning, vad betyder jaktlagstiftning, förklaring, uttal och böjningar av jaktlagstiftning.

Vad betyder och hur uttalas jaktlagstiftning

Jaktlagstiftning uttalas jakt|lag|stift|ning och är ett substantiv.

Ordformer av jaktlagstiftning

Singular

jaktlagstiftning
obestämd grundform
jaktlagstiftnings
obestämd genitiv
jaktlagstiftningen
bestämd grundform
jaktlagstiftningens
bestämd genitiv

Jaktlagstiftning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet jaktlagstiftning

  1. Ordet "vilt" har samma innebörd som det tidigare i jaktlagstiftningen använda "villebråd" och avser djur som inte är någons egendom. Med vilt avses inte enbart djur av arter för vilka jakttid är fastställd utan även sådana arter som är fredade under hela jaktåret. Djur som tillhör viltfaunan men som hålls i hägn är att betrakta som vilt i jaktlagstiftningens mening, trots att de inte lever i full frihet. (källa)
  2. Någon komplett lista över artbrott finns inte, utan man får främst söka sig till Högsta Domstolens praxis. Exempel på artbrott är: (grovt) rattfylleri och grovt sjöfylleri, vissa brott mot vapen- och jaktlagstiftningen, olaglig vistelse i riket, (oprovocerad) misshandel, våld mot tjänsteman, vissa skattebrott, narkotikabrott, vissa bokföringsbrott, mened, övergrepp i rättssak, allvarligt/uppsåtligt djurplågeri och förmodligen även barnpornografibrott. (källa)
  3. Det föreligger inget krav på genomgången formell kurs för att få avlägga prov för jägarexamen. Ett flertal organisationer och företag erbjuder dock längre eller kortare kurser inför provtillfällena. De läroböcker som ges ut används både inom organiserad undervisning och för självstudier. I läroböckerna och på kurserna behandlas vanligen områden som vilt i Sverige, viltvård, jaktmetoder, jaktlagstiftning, vapenkunskap och skytte. (källa)
  4. För att få verka som tillsynsman i naturreservat och nationalpark skall man genomgå en utbildning i Naturvårdsverkets regi. Denna innehåller miljölagstiftning, jaktlagstiftning etc. (källa)
  5. 1830 bildades Svenska jägarförbundet för att stävja den oreglerade jakten och för att rädda klövdjursbeståndet i Sverige, vilket innebar att jägarna blev landets första vilt- och naturvårdare. I 1864 års jaktstadga infördes för första gången detaljerade bestämmelser om bland annat jakttid. Den nutida formen av allmogejakt tillkom genom ny jaktlagstiftning år 1938, vilken också innebar att fångst med fällor mer eller mindre upphörde. Samma år bildades också Jägarnas Riksförbund som då fick ett statligt uppdrag att främja god jakt, viltvård och naturvård. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.