Jordbruksbygd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jordbruksbygd, varianter, uttal och böjningar av jordbruksbygd

Jordbruksbygd synonym, annat ord för jordbruksbygd, vad betyder jordbruksbygd, förklaring, uttal och böjningar av jordbruksbygd.

Vad betyder och hur uttalas jordbruksbygd

Jordbruksbygd uttalas jord|bruks|bygd och är ett substantiv.

Ordformer av jordbruksbygd

Singular

jordbruksbygd
obestämd grundform
jordbruksbygds
obestämd genitiv
jordbruksbygden
bestämd grundform
jordbruksbygdens
bestämd genitiv

Plural

jordbruksbygder
obestämd grundform
jordbruksbygders
obestämd genitiv
jordbruksbygderna
bestämd grundform
jordbruksbygdernas
bestämd genitiv

Jordbruksbygd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet jordbruksbygd

  1. Landskapet är i den södra delen av kommunen en öppen jordbruksbygd och i den norra delen en mer växlande landsbygd. Det landskap som vi ser idag är resultatet av verksamheter som pågått i flera tusen år. Det öppna landskapet kring Mälaren tar sin början i järnåldersbondens idoga arbete. Det äldsta ser vi i form av alla fornlämningar som finns i odlingslandskapet. I dag försöker man hålla kulturlandskapet öppet genom att låta bygden betas av boskap, vilket främjar biologisk mångfald. (källa)
  2. Rivas är en kommun (municipio) i Nicaragua med 50 684 invånare (2012). Den ligger i den södra delen av landet i departementet Rivas. Rivas är centrum för den bördiga jordbruksbygden längs den västra stranden av Nicaraguasjön. (källa)
  3. I Skandinaven var vass det tidigaste taktäckningsmaterialet. Odling av råg började först i tidig medeltid. Vasstak hade den största utbredningen vid kuster och sjöar medan halmtak förekom mest i jordbruksbygder. Stråtak har en god isoleringsförmåga mot kyla och värme. Stråtak bör läggas på tak som har en lutning av minst 45 grader för att få en bra avrinning, ju större lutning desto bättre livslängd på det lagda taket. Buntar med halm läggs flera lager över varandra med rotändan nedåt och förskjutning samt binds på slanor eller läkt som vilar på takets åsar. En vanlig tjocklek är cirka 60 centimeter. Vass läggs däremot i ett lager. (källa)
  4. Pilen (flera olika arter) kom första gången till Sverige under sen medeltid då munkar förde in knäckepilen till klosterträdgårdarna. Från dessa förekom spridning i Götaland. Under 1700-talet och början av 1800-talet gjordes genom statliga kampanjer plantering i större skala i trädfattiga jordbruksbygder, framför allt på de skånska slätterna, i avsikt att förhindra jordflykt genom vinderosion. I de pilevallar som planterades användes såväl vitpil och knäckepil som grönpil. Från de planterade pilarna skedde spontan spridning över Götaland och Svealand. (källa)
  5. Vakteln häckar mest i jordbruksbygder och söker sin föda på odlade fält. Födan består av olika sorters frön, gräs, späda bladdelar och insekter. Den undviker fuktiga trakter. (källa)
  6. Klev är en del av tätorten Alunda i Östhammars kommun, Alunda socken belägen i jordbruksbygd mindre än 1 kilometer väster om Alunda. Fram till 2010 klassades den av SCB som småort, då Klev växte samman med tätorten Alunda. (källa)
  7. Murra är en jordbruksbygd, med både odlingar och boskapsskötsel. De viktigaste grödorna är majs, bönor och kaffe. Kommunen har också en omfattande småskalig gruvdrift, där güiriseros utvinner guld och silver på ett 50-tal olika platser. (källa)
  8. Sköns socken var under medeltiden en rik jordbruksbygd som tillsammans med Selångers socken utgjorde Medelpads maktcentrum, i kyrkligt såväl som världsligt avseende. (källa)
  9. Denna vadare häckar på översvämningsmark, sjönära jordbruksmark och andra fuktiga habitat med låg vegetation. Den lägger vanligtvis fyra ägg i en uppskrapad grop direkt på marken. Ungarna är självständiga nästan direkt efter att de kläcks, även om de övervakas av föräldrarna, och blir flygga efter 35–40 dagar. Efter häckningen bildar tofsviporna stora flockar som håller ihop under höst och vinter och uppehåller sig då i liknande habitat som under häckningen, som jordbruksbygd och gyttjestränder. Den livnär sig av ryggradslösa djur. (källa)
  10. Bygden runt Vika är en gammal jordbruksbygd dominerad av smågårdar med mjölkkor. Med början på 1960-talet har dessa mjölkbesättningar efter hand lagts ner. Nedläggningen av gårdarna har lett till en viss förbuskning och igenväxning av landskapet och till att många mycket gamla bostads- och ekonomibyggnader i timmer inte längre underhålls. Samtidigt har det skett en omfattande nybyggnation av moderna villor, ofta på tomter i närheten av sjöarna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.