Jämställdhetsfråga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jämställdhetsfråga, varianter, uttal och böjningar av jämställdhetsfråga

Jämställdhetsfråga synonym, annat ord för jämställdhetsfråga, vad betyder jämställdhetsfråga, förklaring, uttal och böjningar av jämställdhetsfråga.

Vad betyder och hur uttalas jämställdhetsfråga

Jämställdhetsfråga uttalas jäm|ställd|hets|fråga och är ett substantiv.

Ordformer av jämställdhetsfråga

Singular

jämställdhetsfråga
obestämd grundform
jämställdhetsfrågas
obestämd genitiv
jämställdhetsfrågan
bestämd grundform
jämställdhetsfrågans
bestämd genitiv

Plural

jämställdhetsfrågor
obestämd grundform
jämställdhetsfrågors
obestämd genitiv
jämställdhetsfrågorna
bestämd grundform
jämställdhetsfrågornas
bestämd genitiv

Jämställdhetsfråga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet jämställdhetsfråga

  1. Barbro Backberger var under 1960-talet medlem i Grupp 222, en påtryckningsgrupp i jämställdhetsfrågor, och deltog 1967/68 i Karin Westman-Bergs Könsrollsseminarium i Uppsala. Tillsammans med sju andra seminariedeltagare grundade hon 1968 det feministiska nätverket Grupp 8. (källa)
  2. Gunilla Maria Dored är legitimerad läkare och har specialistkompetens i allmän psykiatri. Hon har arbetat som överläkare vid flera svenska sjukhus, även universitetskliniker. Hon har arbetat flertal år i Norge, framförallt i Bergen. Även en kortare period på Jylland, Danmark. Gunilla Maria Dored har också auskulterat på engelska sjukhus, London och haft sin psykiaterexamen godkänd där. Hon har de senare åren arbetat med psykosociala jämställdhetsfrågor och empatibegreppet. (källa)
  3. Sedan 2017 är Anna Wahl vicerektor vid Kungliga Tekniska högskolan med särskilt ansvar för värdegrunds- och jämställdhetsfrågor. (källa)
  4. Moberg deltog tidigt i jämställdhetsdebatten i Sverige. Hennes essä "Kvinnans villkorliga frigivning" publicerad 1961 satte igång en intensiv och långvarig debatt om mäns och kvinnors ställning i familjen och i samhället i stort. Vid mitten av 1960-talet blev hon medlem i Grupp 222, en löst sammansatt påtryckningsgrupp i jämställdhetsfrågor. Grupp 222:s och Mobergs idéer kring ett jämställt samhälle innehöll kritik av den traditionella mansrollen, de förespråkade inte bara kvinnornas utan även männens emancipation. "Män är bättre än manssamhället" var Mobergs utgångspunkt, vilket också var titeln på ett föredrag hon återkommande höll utomlands på 1990-talet. (källa)
  5. Rashidi har under mer än 20 års tid varit aktiv i jämställdhetsfrågor och engagerat sig på ideell basis för kvinnors rättigheter. Genom organisationen Kvinnors Rätt som hon var med och startade 2001, och under många år varit ordförande för, har hon bedrivit en aktiv kamp mot hedersrelaterat våld och förtryck. Organisation har hjälpt många unga flickor och kvinnor som är utsatta för våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck, och Rashidi har fortsatt att vara en viktig opinionsbildare i debatten kring hedersfrågor. (källa)
  6. Natalie Bennet och det parti hon företräder vill fokusera på bastrygghet, miljö- och energireformer och ökad sysselsättning. Hon menar att partiet har ett stort politiskt utrymme i den brittiska politiken, inte minst på grund av Labours förflyttning till höger under "New Labour"-epoken. Aborträtt, jämställdhetsfrågor och asylfrågor är andra områden hon arbetat med som politiker. Hon har också gått ut med idén att alla i landet skall få 72 pund i veckan i ovillkorlig basinkomst. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.