Köttkonserv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder köttkonserv, varianter, uttal och böjningar av köttkonserv

Köttkonserv synonym, annat ord för köttkonserv, vad betyder köttkonserv, förklaring, uttal och böjningar av köttkonserv.

Vad betyder och hur uttalas köttkonserv

Köttkonserv uttalas kött|kon|serv och är ett substantiv.

Ordformer av köttkonserv

Singular

köttkonserv
obestämd grundform
köttkonservs
obestämd genitiv
köttkonserven
bestämd grundform
köttkonservens
bestämd genitiv

Plural

köttkonserver
obestämd grundform
köttkonservers
obestämd genitiv
köttkonserverna
bestämd grundform
köttkonservernas
bestämd genitiv

Köttkonserv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Köttkonserv på Engelska

  • canned meat

Hur används ordet köttkonserv

  1. Halvfabrikat och helfabrikat har också gjort framsteg, även i avlägsna byar. Konserverade köttkonserver uppskattas, och äts direkt från burken, eller blandat med kokosmjölk och lökar, omslaget av löv, och bakat i jordugnen. Konserverad fisk uppskattas också. I byar eller städer där kylskåp finns är nerfryst fårkött importerat från Nya Zeeland populärt. Typiska tonganska skorpor, hårda enkla kex, är vanliga och var en gång i tiden en stapelvara bland fiskare. Skorporna kallas mā pakupaku. (källa)
  2. I det finska köket ärätten känd som lapskoussi eller "lapskojs" och tillreds ofta i sommarstugan av köttkonserv och potatisflingor. (källa)
  3. Pemmikan (uttal: /'pemikan/) är en köttkonserv, ursprungligen från den nordamerikanska ursprungsbefolkningen. Den består av kött som torkats och pressats samman tillsammans med fett. Pemmikan har även fungerat som proviant vid polarexpeditioner. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.