Köttkonsumtion Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder köttkonsumtion, varianter, uttal och böjningar av köttkonsumtion

Köttkonsumtion synonym, annat ord för köttkonsumtion, vad betyder köttkonsumtion, förklaring, uttal och böjningar av köttkonsumtion.

Vad betyder och hur uttalas köttkonsumtion

Köttkonsumtion uttalas kött|kon|sumt|ion och är ett substantiv.

Ordformer av köttkonsumtion

Singular

köttkonsumtion
obestämd grundform
köttkonsumtions
obestämd genitiv
köttkonsumtionen
bestämd grundform
köttkonsumtionens
bestämd genitiv

Köttkonsumtion är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet köttkonsumtion

  1. Köttersättning som begrepp och fenomen utgår köttkonsumtion som norm i samhället, och att en vegetarisk kost därmed kan önskas, eller av bekvämlighet, vilja vara så lik den normativa kosten som möjligt. Köttersättningsprodukter i form av hel- eller halvfabrikat är dock ett relativt nytt fenomen. Det finns vegetarisk mat som har liknande egenskaper som köttprodukter men som inte bör betraktas som ersättningsprodukter eftersom de inte utvecklats för det syftet. Bland dessa kan till exempel nämnas falafel, tofu, och tempeh. (källa)
  2. Köttkonsumtionen per person 2017 förväntades bli 14,4 kg. (källa)
  3. I vissa situationer kan konsumenterna bryta mot sambandet mellan efterfråga och pris och kan tvärtemot köpa mer av en vara när den ökar i pris. En sådan vara kallas för inferiös vara eller Giffenvara (så kallad efter ekonomen Robert Giffen som var först med att observera fenomenet). Ekonomer är oense om Giffenvaror finns i praktiken, men en del argumenterar att potatisar under Den stora svälten på Irland tillhörde denna kategori: när priset på potatisar steg reagerade människor genom att dra ner på köttkonsumtionen. Därmed ledde ett högre pris på potatisar till en högre efterfråga på potatisar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.