Kalkstensgrund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kalkstensgrund, varianter, uttal och böjningar av kalkstensgrund

Kalkstensgrund synonym, annat ord för kalkstensgrund, vad betyder kalkstensgrund, förklaring, uttal och böjningar av kalkstensgrund.

Vad betyder och hur uttalas kalkstensgrund

Kalkstensgrund uttalas kalk|stens|grund och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av kalkstensgrund

Singular

kalkstensgrund
obestämd grundform
kalkstensgrunds
obestämd genitiv
kalkstensgrunden
bestämd grundform
kalkstensgrundens
bestämd genitiv

Plural

kalkstensgrunder
obestämd grundform
kalkstensgrunders
obestämd genitiv
kalkstensgrunderna
bestämd grundform
kalkstensgrundernas
bestämd genitiv

Kalkstensgrund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kalkstensgrund

  1. Längs udden löpte en sandås, och under de första 15 åren bestod arbetet i att skyffla denna sand ut till de cirka 5 kilometer långa försvarsvallarna mot fästningens sjösidor, samt att bygga utskjutande kaponjärer, varifrån man skulle kunna skjuta längs med vallarna. Nedanför de fem km långa grusvallarna och mellan kaponjärerna ett så kallat stormhinder bestående av en kalkstensgrund. Ovanpå grunden ett järnstaket bestående av cirka fyra meter långa upprättstående, smidda och spetsade järntenar. Dessa smiddes i en hytta vid Igelbäcken cirka 10 km norr om fästningen. Totalt gick det åt cirka en miljon ton sand för vallbygget. Under åren 1827-1830 arbetade cirka 2000 personer på anläggningen. (källa)
  2. Mest utpräglat är alvarlandskapet på Ölands ordoviciska kalkstensgrund. Ett cirka 255 kvadratkilometer stort område i öns sydliga del är Stora alvaret. Detta tilldelades år 2000 tillsammans med det angränsande odlingslandskapet en plats på Unescos världsarvslista. (källa)
  3. Arten är en utdöd humla, som levde under tidig till mellersta Miocen, mellan 13 och 16 miljoner år före nutid. Den återfanns 2012 i Randeck Maar, en kratersjö på kalkstensgrund i sydvästra Tyskland. Fyndet bestod endast av en framvinge, denna var omkring 14 mm lång och mörk utom i den innersta delen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.