Kapitalistsamhälle Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kapitalistsamhälle, varianter, uttal och böjningar av kapitalistsamhälle

Kapitalistsamhälle synonym, annat ord för kapitalistsamhälle, vad betyder kapitalistsamhälle, förklaring, uttal och böjningar av kapitalistsamhälle.

Vad betyder och hur uttalas kapitalistsamhälle

Kapitalistsamhälle uttalas kap|it|al|ist|sam|hälle och är ett substantiv.

Ordformer av kapitalistsamhälle

Singular

kapitalistsamhälle
obestämd grundform
kapitalistsamhälles
obestämd genitiv
kapitalistsamhället
bestämd grundform
kapitalistsamhällets
bestämd genitiv

Plural

kapitalistsamhällen
obestämd grundform
kapitalistsamhällens
obestämd genitiv
kapitalistsamhällena
bestämd grundform
kapitalistsamhällenas
bestämd genitiv

Kapitalistsamhälle är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kapitalistsamhälle på Engelska

  • capitalist society

Hur används ordet kapitalistsamhälle

  1. Utöver detta fanns ett intresse för futuristiska och chimära teman som grundade sig på det amerikanska kapitalistsamhället, i synnerhet Alvin Tofflers roman Future Shock. Musikpionjären Juan Atkins citerar ofta uttrycket "technorebeller" från romanen som inspirerade honom att använda just ordet "techno" för att beskriva den nya musikstilen. Jeff Mills musikkollektiv Underground Resistance, UR, och klädsel i militära mönster byggde vidare på detta. Den unika blandningen av influenser allierar techno med estetik refererad som afrofuturism. För producenter som Derrick May är överföringen av musik från maskin till kropp ofta en central sysselsättning, i grund och botten ett uttryck för teknologisk spiritualitet. "Technodansmusik besegras av det som Adorno såg som en alienerande effekt av mekaniseringen av det moderna medvetandet.". (källa)
  2. Nästa attentat dröjde till 1909 när direktören för Sveriges allmänna exportförening, John Hammar, den 9 oktober mottog ett paket. I paketet låg halva framsidan av ett nummer av den anarkistiska tidskriften Brand och en svart pappcylinder. När Hammar tog av locket på pappcylindern utlöstes en explosion som slet bort tummen och pekfingret på hans högerhand. Några veckor tidigare hade Ekenberg skickat brev till de båda tidningarna Aftonbladet och Social-Demokraten där han utgav sig för att vara Justus Felix, ordförande för Socialdemokraternas Domstol. I brevet skrev han bland annat att "Vi tro på den undergörande verkan af en bomb då och då. Den reformerar hastigt ett uselt kapitalistsamhälle.". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.