Kommittédirektiv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kommittédirektiv, varianter, uttal och böjningar av kommittédirektiv

Kommittédirektiv synonym, annat ord för kommittédirektiv, vad betyder kommittédirektiv, förklaring, uttal och böjningar av kommittédirektiv.

Vad betyder och hur uttalas kommittédirektiv

Kommittédirektiv uttalas kom|mitté|di|rekt|iv och är ett substantiv.

Ordformer av kommittédirektiv

Singular

kommittédirektiv
obestämd grundform
kommittédirektivs
obestämd genitiv
kommittédirektivet
bestämd grundform
kommittédirektivets
bestämd genitiv

Plural

kommittédirektiv
obestämd grundform
kommittédirektivs
obestämd genitiv
kommittédirektiven
bestämd grundform
kommittédirektivens
bestämd genitiv

Kommittédirektiv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kommittédirektiv

  1. Tillkomsten av Expertgruppen för Biståndsanalys beslutades vid regeringssammanträde den 31 januari 2013 enligt kommittédirektiv 2013:11, där bland annat Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) nämns som en förebild. Som bakgrund nämndes bland annat att "det är av stor vikt att utvärderingsverksamheten är ändamålsenligt organiserad för att säkerställa ett effektivt resursutnyttjande samt att utvärderingarna håller hög kvalitet och sammantaget täcker relevanta behov och aspekter för politikens utformning". (källa)
  2. Medieutredningen (Ku 2015:01) är en del av statens offentliga utredningar. Den tillsattes enligt beslut vid regeringssammanträde den 5 mars 2015 genom att anta kommittédirektiven "En mediepolitik för framtiden" och har som huvudsakligt syfte att analysera behovet av politiska insatser när presstödet upphör. Till särskild utredare förordnades den 9 mars 2015 Anette Novak av statsrådet Alice Bah Kuhnke. (källa)
  3. Om regeringen beslutar att tillsätta en utredning regleras omfattningen och arbetet i ett kommittédirektiv. En allmän reglering av samtliga utredningars arbete finns i Kommittéförordningen (SFS 1998:1474). En utredning som består av flera personer kallas för kommitté medan en ensam utredare kallas för särskild utredare. Ofta består kommittén av representanter för de politiska partierna i Sveriges riksdag. Till utredningen kan det också kopplas experter tillsatta av regeringen. Dessa kan ofta vara sakkunniga personer som arbetar vid olika departement eller myndigheter. Utredningen presenterar när den är klar sina förslag genom rapporter som kallas för betänkanden som publiceras i serien SOU (Statens offentliga utredningar). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.