Konsertmusik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konsertmusik, varianter, uttal och böjningar av konsertmusik

Konsertmusik synonym, annat ord för konsertmusik, vad betyder konsertmusik, förklaring, uttal och böjningar av konsertmusik.

Vad betyder och hur uttalas konsertmusik

Konsertmusik uttalas kon|sert|mus|ik och är ett substantiv.

Ordformer av konsertmusik

Singular

konsertmusik
obestämd grundform
konsertmusiks
obestämd genitiv
konsertmusiken
bestämd grundform
konsertmusikens
bestämd genitiv

Konsertmusik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet konsertmusik

  1. Mandolinen har en varierande användning. Den används dels inom konsertmusik, kammarmusikensembler och som ledande eller ackompanjerande instrument inom folkmusik. Den är också vanlig som förinstrument till violin inom skolmusiken. (källa)
  2. Sättningen på en ensemble som spelar underhållningsmusik kan variera kraftigt i fråga om storlek och sammansättning, allt ifrån den lilla restaurangtrion (elakt parodierad av Povel Ramel) till full symfoniorkester (som till exempel Boston Pops Orchestra). Instrumenteringen hämtas ofta från den klassiska västerländska konsertmusiken men också militär- och andra typer av blåsorkestrar har och hade ofta underhållningsmusik på sin repertoar. Under 1900-talets första hälft var det vanligt att tidens jazz- och dansorkestrar även "dubblade" som underhållningsorkestrar när de inte spelade till dans. (källa)
  3. Falk berättade för Folkmusikkommissionen att han ärvt en notsamling av en år 1894 avliden Olof Johan Ekberg i Östbyn, men denna samling ska enligt Olsson aldrig ha existerat efter att Olsson samtalat med Ekbergs dotter Karin Karlsson. Enligt Karlsson upptecknade hennes far aldrig någon folkmusik, utan ogillade den och ansåg den inte vara musik. Hans notsamlingar, som Karlsson hade ärvt, bestod enbart av konsertmusik, mestadels violinkonserter. Enligt Olsson hade Olof Andersson, som verkade som medförfattare av Svenska låtar, uttryckt till honom i ett brev att dessa fakta inte medkom i trycket av Svenska låtar år 1928 eftersom medlemmar av Folkmusikkommissionen ännu levde, och inte ville framstå som okunniga gällande Falks spel och bakgrundshistorier. Sven Kjellström, som medverkade som domare i många folkmusiktävlingar, ska ha uttryckt att Falk var en skicklig "fiolist" vid de tidiga tävlingarna, men att han sedan övergått till mycket pizzicatospel och flageoletter och mycket lite melodispel. På samma sätt ska spelmannen Göran Olsson-Föllinger på 30-talet uttryckt att han som tävlingsdomare i Sundsvall blivit mycket besviken på den omtalade Falks spel, som då spelade mycket orent och suddigt, men ändå vann första pris. (källa)
  4. Gitarren, som har en lång historia, kan sägas ha fått sin slutliga form runt mitten av 1800-talet. Det var först under senare halvan av 1800-talet, under nationalromantiken, som gitarren började användas mera allmänt i konsertmusiken. Innan dess hade den framför allt använts till folkmusik. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.