Kraftfull Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kraftfull, varianter, uttal och böjningar av kraftfull

Kraftfull synonym, annat ord för kraftfull, vad betyder kraftfull, förklaring, uttal och böjningar av kraftfull.

Synonymer till kraftfull

Vad betyder och hur uttalas kraftfull

Kraftfull uttalas kraft|full och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av kraftfull

Böjning (i positiv) kraftfull en ~ + subst. kraftfullt ett ~ + subst. kraftfulla den/det/de ~ + subst. kraftfulle den ~ + mask. subst. Komparation kraftfullare en/ett/den/det/de ~ + subst. kraftfullast är ~ kraftfullaste den/det/de ~ + subst.

Kraftfull är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Kraftfull på Engelska

  • vigorous, powerful, forceful

Hur används ordet kraftfull

  1. Det finns två sorters genever, en ung - jonge - som har lätt och torr smak, och en lagrad - oude - som är kraftfull, oljig och söt. (wikipedia.org)
  2. Fester görs ibland med ett tema för att skapa en kraftfull helhet och nöjdare gäster. Temat går som en röd tråd i allt man gör, inbjudan, maten, drycken, atmosfär, musiken, kläder och aktiviteter/lekar. Det blir enklare för värden att bestämma alla delar i festen. Vissa, till exempel festfilosofen Ladislaus Horatius, är dock kritiska till temafester med motiveringen att temat ofta fungerar som en slags krycka, och för att det är oartigt att behandla sina gäster som invalider. (wikipedia.org)
  3. Hamiltonstövaren har en rektangulär kropp som är smidig och kraftfull utan att verka tung. Den är något kortare i kroppen än finsk stövare och har ett elegantare huvud. Hamiltonstövaren är alltid trefägad med vita tecken och svart sadel. (wikipedia.org)
  4. I flykten, som är kraftfull och gåslik, håller den hals och huvud utsträckt med de stora fötterna väl synliga bakom kroppen. Den flyger ofta ensam och högt ovanför vattnet och aldrig i organiserad flock. (wikipedia.org)
  5. Dalupproren saknade kraftfull ledning och utgjorde aldrig något verkligt hot mot Gustav Vasa. (wikipedia.org)
  6. Den katolska kyrkan tillät under lång tid inte kvinnor att sjunga i kyrkan och därför lät man pojkar och män sjunga de högre stämmorna. Särskilt lovande unga sångare kunde kastreras för att inte nå målbrottet och således fortsätta sjunga de höga stämmorna i kyrkomusiken. En betydligt mer human metod var att låta gossar som kom i målbrottet fortsätta att sjunga i falsett och i detta läge träna sin sångteknik vidare. På detta sätt kommer den manliga sångaren att kunna sjunga verk och stämmor i altens normala läge (g-d²) med kraftfull klang. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: