Krigsskådeplats Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krigsskådeplats, varianter, uttal och böjningar av krigsskådeplats

Krigsskådeplats synonym, annat ord för krigsskådeplats, vad betyder krigsskådeplats, förklaring, uttal och böjningar av krigsskådeplats.

Vad betyder och hur uttalas krigsskådeplats

Krigsskådeplats uttalas krigs|skåde|plats och är ett substantiv.

Ordformer av krigsskådeplats

Singular

krigsskådeplats
obestämd grundform
krigsskådeplats
obestämd genitiv
krigsskådeplatsen
bestämd grundform
krigsskådeplatsens
bestämd genitiv

Plural

krigsskådeplatser
obestämd grundform
krigsskådeplatsers
obestämd genitiv
krigsskådeplatserna
bestämd grundform
krigsskådeplatsernas
bestämd genitiv

Krigsskådeplats är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Krigsskådeplats på Engelska

  • battleground

Hur används ordet krigsskådeplats

  1. Fältherre eller härförare kallas en person som under ett krig leder en på en krigsskådeplats självständigt uppträdande här. Med fältherreskap, eller krigskonst, betecknar man vanligen sättet att utföra ett fälttåg, ett krig. Krigskonsten ställer synnerligen stora fordringar på fältherren, och Napoleon I erkände inte flera än sju verkliga fältherrar, nämligen Alexander den store, Hannibal, Julius Cæsar, Gustav II Adolf, Turenne, Eugen av Savojen och Fredrik den store. Ytterligare relevanta namn som kan adderas till denna skara är till exempel Napoleon själv, Scipio Africanus, Djingis khan, Lennart Torstenson, Karl XII, Moltke d.ä., Paul von Hindenburg, Erich von Manstein, Erwin Rommel, Gerd von Rundstedt, Georgij Zjukov och Bernard Montgomery. (källa)
  2. En krigsskådeplats eller teater är i krigföring en region, där militära handlingar förekommer under ett krig. En krigsskådeplats är skild från minst en annan krigsskådeplats, och utgörs ofta av en eller flera frontlinjer. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.