Krisåtgärd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krisåtgärd, varianter, uttal och böjningar av krisåtgärd

Krisåtgärd synonym, annat ord för krisåtgärd, vad betyder krisåtgärd, förklaring, uttal och böjningar av krisåtgärd.

Vad betyder och hur uttalas krisåtgärd

Krisåtgärd uttalas kris|åt|gärd och är ett substantiv.

Ordformer av krisåtgärd

Singular

krisåtgärd
obestämd grundform
krisåtgärds
obestämd genitiv
krisåtgärden
bestämd grundform
krisåtgärdens
bestämd genitiv

Plural

krisåtgärder
obestämd grundform
krisåtgärders
obestämd genitiv
krisåtgärderna
bestämd grundform
krisåtgärdernas
bestämd genitiv

Krisåtgärd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet krisåtgärd

  1. Kriser kräver krisåtgärder, så jag är inte främmande för någon sorts sanktioner annars. Färre nationsplatser vid ett par avhopp? Enbart prispengar om du fullföljt hela världscupen (eller har godkänt läkarintyg)? Inte mig emot. (källa)
  2. 77 byar i Friuliregionen drabbades. Gemona del Friuli skadades svårt och trots omfattande krisåtgärder och internationell hjälp levde ännu i slutet av 1976 15 000 personer i husvagnar, 1 000 i tält och 25 000 i evakueringscentrum. Skadan uppskattades ekonomiskt till $4,25 miljoner. Stora delar av staden har sedan återuppbyggts. Skakningarna kändes i Venedig samt Österrike och Slovenien i Jugoslavien. I Slovenien drabbades framför allt Sočaregionen där byn Breginj nästan helt förstördes. (källa)
  3. Eriksen tillhörde partiets vänsterkant och vid ett flertal tillfällen formulerade han principiella ståndpunkter som gick emot Socialdemokratiets politiska linje. Under 1930-talet förhöll han sig skeptisk till Socialdemokratiets regeringssamarbete med Det Radikale Venstre och hamnade ofta i konflikt med statsminister Thorvald Stauning. Han utmärkte sig som en motståndare av H.C. Hansens koalitionsregering med mittenpartierna Det Radikale Venstre och Danmarks Retsforbund, som han menade både förhindrade "all form för socialistiska krisåtgärder" och Socialdemokratiet från att föra en egen politik. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.