Kurer Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kurer, varianter, uttal och böjningar av kurer

Kurer synonym, annat ord för kurer, vad betyder kurer, förklaring, uttal och böjningar av kurer.

Vad betyder och hur uttalas kurer

Kurer uttalas kur|er och är ett substantiv plural.

Kurer betyder:

Ordformer av kurer

Plural

kurer
obestämd grundform
kurers
obestämd genitiv
kurerna
bestämd grundform
kurernas
bestämd genitiv

Kurer är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kurer

  1. Kurlands äldsta invånare kurer och andra folk assimilierades efter hand med letterna, och kristnades genom Albert av Riga och Tyska orden. 1237–1561 tillhörde Kurland Tyska Orden. Kurerna omskrivs i de isländska sagorna, ofta som fiender till svearna. Kuriska krigare ska bland annat ha deltagit i Slaget vid Bråvalla. I Norna Gästs saga beskrivs hur Sigurd Ring besegrat kurernas krigare när de försök plundra Svitjod. I den något mer samtida källan Vita Ansgari beskrivs kurerna skattskyldiga till svearna. När kurerna gjorde uppror och nedslagit en dansk invasionsstyrka som försökt beskatta dem, ska kung Olof invaderat Kurland och bränt ner kurernas stad Seeburg (tolkat av Birger Nerman som en föregångare till Grobiņa). (källa)
  2. Kurer och brunnsdrickning på en brunnsort var en aktivitet av hälso- och nöjeskaraktär som var som mest populär under senare delen av 1800-talet och därefter hade en nedgång under 1900-talet fram till andra världskriget. Som mest fanns ett hundratal frekventerade hälsobrunnar i Sverige, varav en del hade lokal karaktär och några mest utnyttjades för dagsutflykter. (källa)
  3. Väntkuren kan vara försedd med sittbänkar, skyltar som anger vilka linjer som trafikerar hållplatsen, samt tidtabeller och kartor. Vissa kurer bär reklamaffischer. (källa)
  4. Befolkningstätheten, 56 personer per km2, var också den minsta i Preussen. Befolkningen var huvudsakligen tysk (81,4 procent), men det fanns också litauer (97 000) och slaver, mest polacker (4 procent). 84,3 procent var protestanter, 14,1 procent katoliker och 0,6 judar. På Kuriska näset och vid Memel bodde några hundra letter, som själva kallade sig kurer. (källa)
  5. Kristian Henrik Hjärne komponerade ett flertal nya läkemedel och kurer som blev mycket använda, till exempel. (källa)
  6. Det fanns inga standardiserade riktlinjer för behandling. Olika sjukhus och psykiatrer utvecklade sina egna protokoll. På vissa platser låg patienter i koma i fyra timmar. Vanligtvis administrerades injektioner sex dagar i veckan i ungefär två månader. En kur bestod därför ofta av ca 50−60 behandlingstillfällen, men kurer på upp till två år har dokumenterats. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.