Kvällsmat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvällsmat, varianter, uttal och böjningar av kvällsmat

Kvällsmat synonym, annat ord för kvällsmat, vad betyder kvällsmat, förklaring, uttal och böjningar av kvällsmat.

Synonymer till kvällsmat

Vad betyder och hur uttalas kvällsmat

Kvällsmat uttalas kvälls|mat och är ett substantiv.

Ordformer av kvällsmat

Singular

kvällsmat
obestämd grundform
kvällsmats
obestämd genitiv
kvällsmaten
bestämd grundform
kvällsmatens
bestämd genitiv

Kvällsmat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kvällsmat

  1. Det har förekommit spel och dödliga lekar. I Långholmens centralfängelset från 1885, fanns det förekomster av kortspel och alkohol. På söndagarna brukade interner spela i berusat tillstånd, vilket gav vika till flera slagsmål. Under ett tillfälle påträffades en intern med halva sin hals avskuren, även bevakningen blev knivskurna. Under det sena 1800-talet var interner duktiga på att smuggla in förbjudna varor. Inget straff gjorde de heller mindre benägna att göra om det igen. Eftersom det fanns gott om pengar bland internerna kunde de muta bevakningen för att de skulle smuggla in mer mat. Maten serverades alltid kokt och det var först år 1935 som stekt mat infördes. Vanlig mat var sill ärter och kokt kött. Till kvällsmat blev det främst olika sorters gröt, t.ex. havregryn-, korngryns- eller rågmjölsgröt. Man kunde köpa premievaror, vilket var kostförstärkning i form av mjölk, margarin och bröd med mera. (wikipedia.org)
  2. Kvällsmat kallas den måltid som äts mot kvällen, särskilt om den är av enklare slag. Tillagad mat som äts under tidig kväll kallas numera ofta middag. En måltid som serveras kl. 20 eller senare kan kallas supé, medan en måltid serverad framåt natten brukar kallas vickning. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.