Körkortsprov Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder körkortsprov, varianter, uttal och böjningar av körkortsprov

Körkortsprov synonym, annat ord för körkortsprov, vad betyder körkortsprov, förklaring, uttal och böjningar av körkortsprov.

Vad betyder och hur uttalas körkortsprov

Körkortsprov uttalas kör|korts|prov och är ett substantiv -et; pl. körkortsprov.

Ordformer av körkortsprov

Singular

körkortsprov
obestämd grundform
körkortsprovs
obestämd genitiv
körkortsprovet
bestämd grundform
körkortsprovets
bestämd genitiv

Plural

körkortsprov
obestämd grundform
körkortsprovs
obestämd genitiv
körkortsproven
bestämd grundform
körkortsprovens
bestämd genitiv

Körkortsprov är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet körkortsprov

  1. Kriterievaliditet eller empirisk validitet innebär hur väl en testvariabel korrelerar med ett i förväg uppsatt kriterium. Detta kan vara ett annat mått som mäter samma sak eller någon extern indikator på att ett visst kunskapsmått är uppnått . Kriterievaliditet kan vidare delas in i samtidig (concurrent) och prediktiv validitet. Vid samtidig validitet görs en mätning av kriterievariabeln vid samma tillfälle, och resultaten korreleras. Vid prediktiv validitet görs mätning av kriterievariabeln långt senare, och korrelationen anger då hur väl mätningen kunde förutsäga resultaten. Ett exempel på prediktiv validitet är hur väl högskoleprovet förutsäger senare framgång vid högskolestudier. Ett annat exempel är körkortsprovet, som bör ge information om en körskoleelevs förmåga att köra bil på ett säkert sätt. (källa)
  2. För att få vara busschaufför i Sverige krävs att man har D-körkort, busskörkort och från och med september 2008 även yrkeskompetensbevis. För att få ta yrkeskompetensbevis krävs i normalfallet en utbildning om minst 140 timmar och ska avslutas med godkänt prov i någon av Transportstyrelsens lokaler, oftast samma lokaler som för körkortsprov. De som är under 24 år ska göra dubbla tiden innan avslutningsprovet. De kan dock välja att göra den kortare utbildningen om 140 timmar. Det ger dem klartecken att bara köra linjetrafik inom en sträcka av 50 kilometer. (källa)
  3. Olovlig körning innebär att en person utan behörighet kör en bil eller annat fordon som kräver körkort. Påföljden för olovlig körning i Sverige är böter i form av dagsböter. Vid olovlig körning blir det dessutom en spärrtid som varierar från en månad till tre år där körkortstillstånd inte kan fås, så att övningskörning eller körkortsprov inte medges. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.