Ladugårdsskötsel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ladugårdsskötsel, varianter, uttal och böjningar av ladugårdsskötsel

Ladugårdsskötsel synonym, annat ord för ladugårdsskötsel, vad betyder ladugårdsskötsel, förklaring, uttal och böjningar av ladugårdsskötsel.

Vad betyder och hur uttalas ladugårdsskötsel

Ladugårdsskötsel uttalas ladu|gårds|skötsel el. la|gårds|skötsel och är ett substantiv.

Ordformer av ladugårdsskötsel

Singular

ladugårdsskötsel
obestämd grundform
ladugårdsskötsels
obestämd genitiv
ladugårdsskötseln
bestämd grundform
ladugårdsskötselns
bestämd genitiv

Variantstavning singular

lagårdsskötsel
obestämd grundform
lagårdsskötsels
obestämd genitiv
lagårdsskötseln
bestämd grundform
lagårdsskötselns
bestämd genitiv

Ladugårdsskötsel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ladugårdsskötsel

  1. Befolkningen sysselsatte sig företrädesvis med jordbruk och ladugårdsskötsel (53,3 procent), i mindre grad med industri (20,4 procent). Av Ostpreussens areal var omkring 54 procent odlad jord, 12 procent naturlig äng, 18 procent skog och 10 procent betesmarker. Mest odlades råg och havre samt potatis och baljväxter, i mindre utsträckning vete och korn. Skogen bestod till 80 procent av barrskog och lämnade värdefulla produkter för export. (källa)
  2. Omkring 37 procent av de båda furstendömena Reuss upptogs av skog, varav i Reuss-Greiz hälften tillhörde staten och i Reuss-Gera nära hälften var furstens egendom. Jordbruket drevs med omsorg, men fyllde till följd av landets bergiga beskaffenhet inte befolkningens behov av brödföda. Däremot lämnade ladugårdsskötseln avkastning för utförsel. Järnmalm bröts på flera ställen, och vid Köstritz i Unterland ligger salinen Heinrichshall. Fabriksrörelsen, särskilt vissa grenar av textilindustrien (yllevävnader och stickade varor), var mycket livlig och hade sina centralpunkter i Greiz, Zeulenroda och Gera. Industrialster, trävaror, nötkreatur, smör och järn utgjorde de främsta utförselartiklarna. (källa)
  3. Omkring 37 procent av de båda furstendömena Reuss upptogs av skog, varav i Reuss-Greiz hälften tillhörde staten och i Reuss-Gera nära hälften var furstens egendom. Jordbruket drevs med omsorg, men fyllde till följd av landets bergiga beskaffenhet inte befolkningens behov av brödföda. Däremot lämnade ladugårdsskötseln avkastning för utförsel. Järnmalm bröts på flera ställen, och vid Köstritz låg salinen Heinrichshall. (källa)
  4. Som ung ägnade sig Hildemar Lidholm åt jordbruk och köpte egendomen Nådhammar i Vårdinge socken på Södertörn. Spannmålstullarnas upphävande och den ökade importen från USA ledde till att spannmålspriserna sjönk. Han beslöt därför att utveckla ladugårdsskötseln och att sälja mjölkprodukter. På Nådhammar lät han bygga en stor ladugård och ett mejeri. Hans affärsidé var att köpa in mjölk från kringliggande gårdar och sedan sälja den tillsammans med egen mjölk och smör i Stockholm i så kallade Nådhammarsbodar. Verksamheten växte och snart var Lidholms Nådhammar sin tids största herrgårdsuppköpsmejeri i Sverige. Under en period exporterade han mjölk och grädde så långt som till Storbritannien. Företaget hette The Magnet Dairy Co Ltd och låg i Kingston upon Hull på Englands nordöstra kust. (källa)
  5. Jordbruket och ladugårdsskötseln var av stor betydelse. 1907 var av hela arealen 55,6 procent åker och trädgårdar, 8,8 procent äng, 1,4 procent betesmarker och impediment samt 28,9 procent skogbevuxen mark. Fruktbar jord fanns i synnerhet i Oders dalgång, på bergssluttningarna mellan Liegnitz och Ratibor samt i grevskapet Glatz. Minst fruktbara var de egentliga bergstrakterna samt den nordligaste delen av provinsen och en större del av landskapet öster om Oder. Vete, råg, korn och havre odlades i stor mängd, därjämte även bokvete, rotfrukter, hampa, tobak och handelsväxter samt i vissa distrikt frukt och vin, sockerbetor odlades på stora områden mellan Breslau och Schweidnitz. På barrskog finnes i synnerhet västerut riklig tillgång. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.