Landstigningsförbud Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder landstigningsförbud, varianter, uttal och böjningar av landstigningsförbud

Landstigningsförbud synonym, annat ord för landstigningsförbud, vad betyder landstigningsförbud, förklaring, uttal och böjningar av landstigningsförbud.

Vad betyder och hur uttalas landstigningsförbud

Landstigningsförbud uttalas land|stig|nings|för|bud och är ett substantiv.

Ordformer av landstigningsförbud

Singular

landstigningsförbud
obestämd grundform
landstigningsförbuds
obestämd genitiv
landstigningsförbudet
bestämd grundform
landstigningsförbudets
bestämd genitiv

Plural

landstigningsförbud
obestämd grundform
landstigningsförbuds
obestämd genitiv
landstigningsförbuden
bestämd grundform
landstigningsförbudens
bestämd genitiv

Landstigningsförbud är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet landstigningsförbud

  1. 1928 renoverades Dai-San Daiba (第三台場) – Batteri nr 3 – och gjordes tillgängligt för allmänheten som ett parkområde, Daiba Kōen som ännu idag hålls öppet. De första och femte batterierna revs för att ge plats för hamnanläggningen på Shingawa-platsen, och det andra batteriet avlägsnades för att öka framkomligheten för sjöfarten. För att skydda Batteri nr 6 belades ön med landstigningsförbud och överläts till naturen. Det fjärde batteriet, i likhet med det sjunde, färdigställdes aldrig och båda tjänade slutligen blott som grundmaterial för de övriga fem. Resterna av detta Batteri nr 4 utgör i dag en del av Tennozu-ön. (källa)
  2. Hojskär var ett militärt skyddsområde fram till slutet av 1990-talet, men nu råder inte längre något landstigningsförbud. (källa)
  3. För stadsborna är främst Rönnskär känt, medan en stor del av öarna är i militärt bruk, till exempel Melkö, Stora Enskär, Torra Mjölö och Mjölö och har därmed landstigningsförbud. På många av de mindre öarna och skären kan man ändå landstiga, men vissa har landstigningsförbud en del av året på grund av naturskydd, och då främst under fåglarnas häckning. (källa)
  4. Hela Stora Nassa utom en del av ön Bonden är naturreservat. Flera öar är samtidigt fågelskyddsområde med landstigningsförbud från 1 februari till 15 augusti. Området omfattar ett stort antal mindre öar med en utsträckning i nord-sydlig riktning på drygt 3 distansminuter och 1,5 distansminuter i väst-ostlig riktning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.