Licensbelägga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder licensbelägga, varianter, uttal och böjningar av licensbelägga

Licensbelägga synonym, annat ord för licensbelägga, vad betyder licensbelägga, förklaring, uttal och böjningar av licensbelägga.

Vad betyder och hur uttalas licensbelägga

Licensbelägga uttalas lic|ens|be|lägga och är ett verb, böjs som belägga.

Ordformer av licensbelägga

Aktiv

licensbelägga
infinitiv
licensbelägger
presens
licensbelade
preteritum
licensbelagt
supinum
licensbeläggande
presens particip
licensbelägg
imperativ

Passiv

licensbeläggas
infinitiv
licensbeläggs
presens
licensbelades
preteritum
licensbelagts
supinum

Perfekt particip

licensbelagd en
~ + subst.
licensbelagt ett
~ + subst.
licensbelagda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

licensbelägges
presens

Licensbelägga är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet licensbelägga

  1. Vid farmakologisk behandling är SSRI-preparat vanliga, likaså direkt verkande ångestlindrande läkemedel av olika typer. I svåra fall sätts ibland neuroleptika i lägre doser in, då dessa ämnen har god effekt som stämningsstabiliserande på lång sikt och får patienten att återfå den fysiska hälsan snabbare (dock orsakar inte medicinerna i sig viktökningen i och med låg dos). Användningen av neuroleptika vid anorexia nervosa är dock licensbelagd och strikt kontrollerad, bl.a. måste en EKG-undersökning genomföras före förskrivning på grund av den sviktande hälsan hos patienten. (källa)
  2. Polisen kan kontrollera att vapen och ammunition förvaras på säkert vis. Förvaring av licensbelagda vapen kräver godkänt vapenskåp med minst klassning SS3492, dvs så länge det inte rör sig om tillfällig förvarning i till exempel jaktstuga då vapnet får förvaras utan vapenskåp om det är försett med vapenlås eller om vapnets vitala del separerats från vapnets huvuddel. Dock måste polis som vill kontrollera förvaring av vapen anmäla besöket minst två veckor i förväg, om inspektionen inte anmälts två veckor innan besöket så kan licens-innehavaren neka polisen tillgång till förvaringsplatsen för vapnen om inte polisen har en husrannsakningsorder utställd på förvaringsplatsen. (källa)
  3. Normalt beviljas licens till ett begränsat antal vapen - en så kallad vapengarderob - där begränsningen är sex jaktgevär och för målskytte tio enhandssvapen samt åtta övriga vapen (t.ex. gevär eller armborst) (ytterligare licenser kan beviljas men måste då kunna motiveras med ett specifikt behov). Pistoler på jaktlicens räknas inte in i vapengarderoben. Ej heller till exempel luftgevär på skyddsjaktslicens. Luftgevär på vanlig jaktlicens räknas dock in. För en person som inte tidigare haft en kan det under de första åren vara svårt att få beviljat flera licenser än 4 gevär och även pistol på jaktlicens kan vara svårt i början. Har man verkligen behov av ett ytterligare vapen, och kan motivera detta, så kan det vara möjligt att få licens på flera vapen än vapengarderoben. Varje vapen i vapengarderoben kräver en separat licens. Vapen med flera pipor som är utbytbara kräver även det en licens per pipa, det räknas dock bara som ett vapen i vapengarderoben oavsett hur många utbytespipor det har. Detta kan då vara en kupa lösning om man har behov av fler vapen. Även ljuddämpare och extra trummor till revolvrar är licensbelagda. I vissa län, tex Västra Götaland, har den lokala tillståndsmyndigheten satt upp ett eget regelverk för beviljande av ytterligare vapenlicenser för målskjutning (speciellt enhandsvapen). Även vid påvisande av tävlingsaktivitet här är det synnerligen svårt att få licens för fler än 2 enhandsvapen, speciellt om de är av samma kaliber. (källa)
  4. Riksdagsbiblioteket har läsplatser, två bokningsbara grupprum, trådlöst nätverk och ger möjlighet till utskrifter och kopiering, samt tillgång till licensbelagda databaser och informationsresurser. Riksdagsbibliotekets lokaler är tillgängliga även genom en ramp vid en sidoentré. Hissar, dörröppnare, höj- och sänkbara bord samt hjälpmedel för informationsinhämtning vid dator gör ett besök i Riksdagsbiblioteket möjligt för de flesta. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.