Livrock Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder livrock, varianter, uttal och böjningar av livrock

Livrock synonym, annat ord för livrock, vad betyder livrock, förklaring, uttal och böjningar av livrock.

Vad betyder och hur uttalas livrock

Livrock uttalas liv|rock och är ett substantiv -en -ar.

Livrock betyder:

Ordformer av livrock

Singular

livrock
obestämd grundform
livrocks
obestämd genitiv
livrocken
bestämd grundform
livrockens
bestämd genitiv

Plural

livrockar
obestämd grundform
livrockars
obestämd genitiv
livrockarna
bestämd grundform
livrockarnas
bestämd genitiv

Livrock är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet livrock

  1. Jarlen låg sjuk hela vintern, men förstod vem som vållat hans olycka och ville hämnas. I lag med trollkunniga völvor lät han tillverka en träman av drivved, som gavs liv med människohjärta och namn, och sände den till Islands. Roboten anlände ca 995 då Torleif var på alltinget. Den sprättade genast upp skalden med en förhäxad spjutyxa, varpå den störtade huvudstupa ned i underjorden så att bara fotspåren efter den syntes. Likt en operahjälte återvände Torleif nu till sin bod, kvad inför vännerna en visa om vad som skett varpå han knäppte upp livrocken, tarmarna föll ut, och han segnade död ner. Han lades i en gravhög norrut från lagrättens plats på själva alltingsområdet. (källa)
  2. Inom den rysk-ortodoxa kyrkan brukar biskopen i liturgin en livrock (sakkos) och över detta ett omorfiom som närmast motsvarar västkyrkans pallium. (källa)
  3. Textilier har hittats i sju gravar, varav fem innehöll sådana mängder att de har kunnat analyseras. Materialet är huvudsakligen ylleväv, både tuskaft och fyrskaft, men också linne. Männen verkar ha burit den dräkt som var vanlig inom det angränsande germanska området (Skandinavien, Finland, östra Baltikum och Gotland) under yngre järnålder. Upptill bars en skjorta eller kolt och nedtill vida, knä- eller ankellånga byxor. Utanpå detta bars en livrock eller mantel med bälte. Kvinnodräkterna är svårare att tolka men saknar de spännen nedanför axlarna som var typiska för kvinnodräkter inom det germanska området. (källa)
  4. livrock - lång och av vitt vadmal med röda klädeslister framtill samt runt ärmarna. Bär vita metallknappar samt med vitt linnegarn tränsade knapphål. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.