Ljudlös Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ljudlös, varianter, uttal och böjningar av ljudlös

Ljudlös synonym, annat ord för ljudlös, vad betyder ljudlös, förklaring, uttal och böjningar av ljudlös.

Synonym till ljudlös

Vad betyder och hur uttalas ljudlös

Ljudlös uttalas ljud|lös och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av ljudlös

Böjning (i positiv) ljudlös en ~ + subst. ljudlöst ett ~ + subst. ljudlösa den/det/de ~ + subst. ljudlöse den ~ + mask. subst.

Ljudlös är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet ljudlös

  1. Vid tidigt 1930-tal var ljudfilmerna ett globalt fenomen. I USA hjälpte de till med att säkerställa Hollywoods position som en av världens mäktigaste kulturella/kommersiella system. I Europa (och i mindre skala på andra håll i världen) behandlades den nya utvecklingen med misstänksamhet av flera filmskapare och kritiker, som var oroade för att fokus på dialogen skulle förstöra de unika estetiska fördelarna med ljudlös film. I Japan, där populär filmtradition integrerade stumfilmer med dialog framförd av skådespelare på plats, tog det lång tid för ljudfilmen att få fäste. I Indien blev ljudet den förändring som ledde till den snabba expansionen av landets filmindustri, vilken sedan början av 1960-talet har kommit att bli den mest produktiva filmindustrin i hela världen. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.