Lokalbehov Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lokalbehov, varianter, uttal och böjningar av lokalbehov

Lokalbehov synonym, annat ord för lokalbehov, vad betyder lokalbehov, förklaring, uttal och böjningar av lokalbehov.

Vad betyder och hur uttalas lokalbehov

Lokalbehov uttalas lok|al|be|hov och är ett substantiv.

Ordformer av lokalbehov

Singular

lokalbehov
obestämd grundform
lokalbehovs
obestämd genitiv
lokalbehovet
bestämd grundform
lokalbehovets
bestämd genitiv

Plural

lokalbehov
obestämd grundform
lokalbehovs
obestämd genitiv
lokalbehoven
bestämd grundform
lokalbehovens
bestämd genitiv

Lokalbehov är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lokalbehov

  1. Skolan hade hela tiden stöttades finansiellt och pedagogiskt av Slöjdföreningen i Göteborg. Det som långsiktigt tryggade skolans lokalbehov, var att Kungl. Maj:t den 24 april 1863 för all framtid, kostnadsfritt upplät Kronans andel i Ostindiska Kompaniets hus för Museets och Slöjdskolans behov. (källa)
  2. Som VD för Stockholms Läns Blåsarsymfoniker förhandlade Österling fram en lösning på orkesterns och Länsmusikens lokalbehov med Statens fastighetsverk. Orkestern kunde då flytta in i konserthuset vid Nybrokajen 11, som i samband med detta döptes till "Musikaliska". Under denna period och under devisen "Skippa helskägg", genomfördes en helt jämställd orkestersäsong på Österlings initiativ. (källa)
  3. I slutet av 1950-talet hade patentverkets utrymmesbehov ökat ytterligare och i början på 1960-talet fick arkitekterna Bengt Romare och Georg Scherman uppdraget att rita en modern tillbyggnad för PRV:s lokalbehov. Placeringen av tillbyggnaden blev i vinkeln mot Artillerigatan respektive Skeppargatan. Arkitekterna tog upp den ursprungliga kubformen men valde för övrigt att avvika helt från Östbergs tegelarkitektur. Resultatet blev två fristående paviljonger i fyra våningar med fasader av ljusa betongelement och tätt sittande fönsterrader samt fönsterbröstningar i grönt fasadglas. Yttertaket utgörs av ett indraget och kopparklätt pyramidtak. Paviljongerna kopplades till ursprungsbyggnaden med förbindelsegångar. I Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering av innerstadens bebyggelse är annexen grönklassade, vilket innebär bebyggelse som är särskilt värdefull från bland annat kulturhistorisk synpunkt. (källa)
  4. 1946 inrättades ett föräldraråd som 1951 ombildades till föräldraförening. 1949 var elevantalet 566, och det kom senare att öka till över 1 000. Lokalbehoven ledde till att ett annex med fyra klassrum byggdes på Västra Kanalgatan år 1955, och 1957 togs den intilliggande gamla brandstationen i bruk. Denna hade byggts om för flickskolans räkning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.