Lokalvårdare synonym, annat ord för lokalvårdare, vad betyder lokalvårdare, förklaring, uttal och böjningar av lokalvårdare.

Synonymer till lokalvårdare

Vad betyder och hur uttalas lokalvårdare

Lokalvårdare uttalas lok|al|vård|are och är ett substantiv.

Ordformer av lokalvårdare

Singular

lokalvårdare
obestämd grundform
lokalvårdares
obestämd genitiv
lokalvårdaren
bestämd grundform
lokalvårdarens
bestämd genitiv

Plural

lokalvårdare
obestämd grundform
lokalvårdares
obestämd genitiv
lokalvårdarna
bestämd grundform
lokalvårdarnas
bestämd genitiv

Lokalvårdare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lokalvårdare

  1. I ett storkök kan en husmor assisteras av exempelvis köksbiträden, skolmåltidsbiträden och lokalvårdare. En husmor ansvarar för arbetsledning och administration, men deltar ofta även praktiskt med matlagning och viss lokalvård. En husmor brukar därför ha särskilda arbetskläder, som bland annat inkluderar ett praktiskt förkläde. (wikipedia.org)
  2. Städning eller lokalvård innebär att rengöra lokaler och andra miljöer samt att ställa föremål i ordning. Den som utför städning yrkesmässigt kallas städare, städpersonal, hygientekniker, lokalvårdare eller hemstädare. (wikipedia.org)
  3. Städare, eller kvinnligt städerska, är en person vars huvudsakliga arbetsuppgift är att städa. I Sverige används formellt ofta termen lokalvårdare, men termen städare används ofta informellt och särskilt i finlandssvenskan formellt. Städare är ett traditionellt kvinnoyrke, men på senare tid har fler män börjat arbeta som städare. Ordet lokalvårdare förekommer i svenska media för första gången 1966. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Lokalvårdare Synonymer Betyder Uttal