Lågtryckscentrum Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lågtryckscentrum, varianter, uttal och böjningar av lågtryckscentrum

Lågtryckscentrum synonym, annat ord för lågtryckscentrum, vad betyder lågtryckscentrum, förklaring, uttal och böjningar av lågtryckscentrum.

Vad betyder och hur uttalas lågtryckscentrum

Lågtryckscentrum uttalas låg|trycks|centr|um och är ett substantiv.

Ordformer av lågtryckscentrum

Singular

lågtryckscentrum
obestämd grundform
lågtryckscentrums
obestämd genitiv
lågtryckscentrumet
bestämd grundform
lågtryckscentrumets
bestämd genitiv

Plural

lågtryckscentrum
obestämd grundform
lågtryckscentrums
obestämd genitiv
lågtryckscentrumen
bestämd grundform
lågtryckscentrumens
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

lågtryckscentra
obestämd grundform
lågtryckscentras
obestämd genitiv
lågtryckscentra
bestämd grundform
lågtryckscentras
bestämd genitiv

Lågtryckscentrum är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lågtryckscentrum

  1. Luftmassorna som separeras av fronten har vanligen olika temperatur och luftfuktighet. När det talas om varm- eller kallfront är det inte temperaturen på fronten som avses, utan luftmassan bakom fronten. Varm- och kallfronter förekommer vid lågtryck, men kan stäcka sig långt från lågtryckscentrum. Längs med fronterna kan moln bildas och nederbörd falla. Vid stor temperaturskillnad mellan de båda luftmassorna kring fronten ökar risken för kraftigt oväder. En väderfront är vanligen 100-200 km bred medan längden är mycket större. (källa)
  2. Det aleutiska lågtrycket är ett semipermanent lågtryck som är stationerat vid cirka 50 graders nordlig latitud över Aleuterna under det norra halvklotets vinter. Det aleutiska lågtrycket är ett viktigt lågtryckscentrum som påverkar klimatet i omgivande regioner, som exempelvis nordamerikas västkust. Lågtrycket skapas av temperaturskillnaden mellan norra delarna av Stilla havet och de närliggande kontinenterna. (källa)
  3. Den tropiska stormen Alberto bildades den 11 juni 2006. Stormen utvecklades ur ett område med oroligt väder som hängde ihop med ett stort lågtrycksområde utanför Belize kust. Stormområdet rörde sig över Mexikanska golfen och nådde sin högsta vindhastighet på 32 m/s (115 km/h) strax innan den nådde land. Stormområdet passerade över norra Florida under den 13 juni 2006 och fortsatte försvagat över Georgia och vidare ut över Atlanten. Väderområdet hade då försvagats så att det inte längre var en tropisk cyklon utan ett lågtryckscentrum. Resterna av ovädret nådde den 20 juni Brittiska öarna. Det fortfarande djupa lågtrycket på cirka 985 hPa hade då sitt centrum norr om Skottland. Det tillhörande regnområdet drog den 21 juni in över Sverige och den 22 juni över Finland. (källa)
  4. Lågtrycket som orsakade stormen rörde sig in över södra England på morgonen den 28 oktober och drog sedan över Nordsjön och Norra Jylland till Bohuslän. Vindstyrkorna var starkast sydost om lågtryckscentrum. Klockan 09:00 den 28 oktober 2013 uppmättes stormbyar på 37 m/s i Langdon Bay, mitt på dagen uppmättes 41 m/s i byarna i Texelhoors och på Kegnæs på ön Als uppmättes ett nytt vindrekord för Danmark med 54 m/s i byarna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.