Märke synonym, annat ord för märke, vad betyder märke, förklaring, uttal och böjningar av märke.

Synonymer till märke

Vad betyder och hur uttalas märke

Märke uttalas märke och är ett substantiv -t -n.

Märke betyder:

Ordformer av märke

Singular

märke
obestämd grundform
märkes
obestämd genitiv
märket
bestämd grundform
märkets
bestämd genitiv

Plural

märken
obestämd grundform
märkens
obestämd genitiv
märkena
bestämd grundform
märkenas
bestämd genitiv

Märke är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Märke översättning

Engelska

mark
memorial, monument, navigation mark, road sign
trace, mark
bruise, birthmark, there were finger marks all over the window, a mark on the forehead
trademark, brand, make
make, brand-name clothing, brand name (proprietary) goods, a motorcar made by Daimler

Hur används ordet märke

  1. Förordningen anses bestå av två delar - en immaterialrättslig, som fastställer adelns rätt till sina vapen, och en straffrättslig. Patentbesvärsrätten ansåg 2006, i ett fall som gällde varumärkesregistrering av ett märke som anspelade på ett släktvapen, att 1762 års förordning inte var tillämplig. De klagande hade gjort gällande att förordningen uttrycker en civilrättslig princip att personliga kännetecken skyddas. (wikipedia.org)
  2. En golfboll är gjord av ett hårt plastskal (tidigare användes guttaperka) med olika kärnor. Förutom hårda gummikärnor och multikärnor används olika flexibla material alltmer. Beroende på antalet olika skikt benämns bollarna 2-bit, 3-bit, 4-bit (och så vidare). På de flesta golfbollarna skrivs ett nummer ut. Detta tjänar till att särskilja bollen från andra spelares bollar när bollar av samma märke och typ används. (wikipedia.org)
  3. Granen är nakenfröig vilket betyder att fröämnena sitter på ett fruktblad, som är platt utbrett men ej hopvikt till ett fruktämne. Fruktbladen är spiralställda och har under blomningen oftast purpurröd färg. Eftersom granen vare sig har märke eller stift sker pollineringen genom att pollenet förs av vinden till fruktbladets platta eller kullriga översida, där de små fröämnena sitter och därmed fastnar pollenkorn direkt på fröämnena. När fröna mognar tillväxer och förvedas fruktbladet, men det är fortfarande platt och här utbildar sig alltså inte någon frukt, utan fröna sitter ohöljda i skydd av fjällen, som bildar grankotten. (wikipedia.org)
  4. Under fjärde månaden, då alla organ är anlagda, tillväxer både fostret och livmodern och kvinnan kan nu ana livmoderns övre kant om hon ser sig själv i profil i spegeln. De första fosterrörelserna kan kvinnan känna någon gång under graviditetsveckorna 17–20. Omföderskor brukar lägga märke till dem något tidigare än förstföderskor, eftersom de känner igen de små rörelserna från sina tidigare graviditeter. Kvinnan kan också börja bli extra hungrig och/eller mer stressad. I denna del av graviditeten börjar kvinnor i allmänhet använda särskilda kläder för gravida, som ofta kallas mammakläder. (wikipedia.org)
  5. Gräng, av franskans grain, som betyder sädeskorn, eller bär eller böna, eller upphöjning, noppa, prick, ärr, märke eller smula. Gräng används för att beskriva en ytstruktur hos till exempel målardukar, akvarellpapper, pastellpapper, pannåer eller hos läder. (wikipedia.org)
  6. Gränsmärke, råmärke, gränsröse om det är ett röse, är ett på (och ibland under) jordytan anbragt tecken, som är till för att utvisa ett jordområdes gräns mot ett annat och som kan vara syftmärke för en rågång. (wikipedia.org)
  7. Stämpel, gummistämpel, handstämpel, är ett verktyg som används för att märka något med bläck eller annat pigment, eller benämning på ett sådant märke. Stämplar kan användas konstnärligt, till exempel i scrapbooking eller letterboxing, eller professionellt när det är önskvärt att återskapa en mindre tryckt bild eller text som har samma utseende varje gång. (wikipedia.org)
  8. Begreppet gångfartsområde och dess märke infördes i Sverige den 1 juni 2007 och ersatte begreppet gårdsgata. För de då befintliga gårdsgatorna gällde de äldre lagkraven fram till 31 maj 2012 och den äldre skyltningen fick användas fram till dess.[källa behövs] Därefter accepterar lagen inte längre begreppet gårdsgata. Ett gångfartsområde måste vara utformat så att det framgår att gående nyttjar hela ytan och så att det inte inbjuder fordonsförare att köra fortare än gångfart, vilket inte krävdes för föregångaren gårdsgata. Det var därför inte avsett vid lagändringen att alla gårdsgator skulle bli gångfartsområden.[källa behövs] (wikipedia.org)
  9. senare AVM. De höll full proffsklass för sin tid men tillverkas inte längre. Även Janne Lindgren tillverkade ett mindre antal steelgitarrer under eget märke. (wikipedia.org)
  10. Hur höglandet möter låglandet kan också vara värt att lägga märke till. I Sydafrika är övergången mellan hög- och lågland dramatisk, vid Kapstaden sluttar bergen våldsamt ned mot stränderna. Detta gäller även flera andra områden i till exempel södra Afrika, med skarpa gränser mellan hög- och lågland. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.