Mästersmed Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mästersmed, varianter, uttal och böjningar av mästersmed

Mästersmed synonym, annat ord för mästersmed, vad betyder mästersmed, förklaring, uttal och böjningar av mästersmed.

Vad betyder och hur uttalas mästersmed

Mästersmed uttalas mäst|er|smed och är ett substantiv.

Ordformer av mästersmed

Singular

mästersmed
obestämd grundform
mästersmeds
obestämd genitiv
mästersmeden
bestämd grundform
mästersmedens
bestämd genitiv

Plural

mästersmeder
obestämd grundform
mästersmeders
obestämd genitiv
mästersmederna
bestämd grundform
mästersmedernas
bestämd genitiv

Mästersmed är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Mästersmed på Engelska

  • master blacksmith, mastersmith

Hur används ordet mästersmed

  1. Masmästaren, liksom mästersmeden i smedjan, anställde och avlönade, från sin lön, hyttans övriga arbetare. Det finns en äldre masmästareförordning från 1766 tillgänglig via internet. (källa)
  2. Katarina Ismajlova och Mästersmeden från Tula (Ledi Makbet Mcenskogo uezda och Levša) (översättning Margit Lindström, Tiden, 1947). (källa)
  3. En ljuskrona av gjuten mässing med 16 ljusarmar i två kransar hänger i långhusets mitt och skänktes till kyrkan 1684 . En ljuskrona av målat järn är skänkt till kyrkan 1763 av mästersmeden Daniel Åberg. Vid renoveringen 1961 hängdes ljuskronan över dopfunten i ny konsol . Tre ljusarmar av mässing och ett par ljusstakar av tenn med vridna skaft är från 1600-talet. (källa)
  4. David Björling var son till mästersmeden Lars Johan Björling (1842–1909) och Henrika Matilda Lönnqvist (1844–1918). Han arbetade en tid som smed vid Domnarvets Jernverk innan han emigrerade till Amerika. Han upptäcktes då han sjöng svenska folkvisor på en saloon i New York och fick då erbjudande om att studera på Metropolitan Opera School i New York. Han träffade Caruso som intresserade sig för hans röst, och gav honom några gratislektioner. Han studerade senare även vid musikkonservatoriet i Wien. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.